Tijdens het derde kwartaal zijn op basis van positieve cijfers de verwachtingen van analisten en economen opgeschroefd. Beleggers verwachten dat er een andere periode aanbreekt.

Was er het afgelopen kwartaal vaak sprake van duidelijk meevallende cijfers, nu zullen de gepubliceerde cijfers vaker niet kunnen voldoen aan de hooggespannen verwachtingen.

Dat patroon zien we de laatste weken al bij de macro-economische cijfers. En het leidt tot enige consolidatie. Ondanks teleurstellingen verwachten wij dat beleggers zich vasthouden aan de grote lijn.

Volgens onze inschatting is dat een economie die op diverse fronten een herstel toont. Correcties worden gemakkelijk weggewerkt door grote hoeveelheden spaargelden die langs de zijlijn staan.

Het cijferseizoen barst woensdag los, met de cijfers van Alcoa. Traditiegetrouw zijn het in de eerste fase hoofdzakelijk Amerikaanse bedrijven. Het is daarom te verwachten dat de richting op korte termijn door de Amerikaanse beurs wordt gedicteerd.

Tijdens het derde kwartaal zijn op basis van positieve cijfers de verwachtingen van analisten en economen opgeschroefd. Beleggers verwachten dat er een andere periode aanbreekt. Was er het afgelopen kwartaal vaak sprake van duidelijk meevallende cijfers, nu zullen de gepubliceerde cijfers vaker niet kunnen voldoen aan de hooggespannen verwachtingen. Dat patroon zien we de laatste weken al bij de macro-economische cijfers. En het leidt tot enige consolidatie. Ondanks teleurstellingen verwachten wij dat beleggers zich vasthouden aan de grote lijn. Volgens onze inschatting is dat een economie die op diverse fronten een herstel toont. Correcties worden gemakkelijk weggewerkt door grote hoeveelheden spaargelden die langs de zijlijn staan. Het cijferseizoen barst woensdag los, met de cijfers van Alcoa. Traditiegetrouw zijn het in de eerste fase hoofdzakelijk Amerikaanse bedrijven. Het is daarom te verwachten dat de richting op korte termijn door de Amerikaanse beurs wordt gedicteerd.