De werkloosheidscijfers voor de maand maart kunnen de beurskoersen ondersteunen, maar de vraag is uiteraard hoe lang dit positief effect gaat blijven werken.

Wall Street heeft namelijk al veel goed nieuws geabsorbeerd, de belangrijkste beursindices zijn nu al vijf weken op rij hoger gesloten. Het bericht over de jobcreatie in de VS kan volgens de analisten daarom maar een kort effect hebben.

Researchgroep First Coverage hield een enquête bij een aantal fondsbeheerders en daaruit bleek dat er nu toch rekening wordt gehouden met een correctie. Die correctie kan echter niet verhinderen dat de ondertoon op de beurzen ook in de komende weken waarschijnlijk goed gaat blijven.

Factoren die het sentiment gaan helpen bepalen, zijn de vrees voor hogere belastingen en de stijging van de grondstoffenprijzen. Daarnaast is het nu uitkijken naar de werkloosheidscijfers voor de maand april, want die gaan de positieve trend moeten bevestigen.

De werkloosheidscijfers voor de maand maart kunnen de beurskoersen ondersteunen, maar de vraag is uiteraard hoe lang dit positief effect gaat blijven werken. Wall Street heeft namelijk al veel goed nieuws geabsorbeerd, de belangrijkste beursindices zijn nu al vijf weken op rij hoger gesloten. Het bericht over de jobcreatie in de VS kan volgens de analisten daarom maar een kort effect hebben. Researchgroep First Coverage hield een enquête bij een aantal fondsbeheerders en daaruit bleek dat er nu toch rekening wordt gehouden met een correctie. Die correctie kan echter niet verhinderen dat de ondertoon op de beurzen ook in de komende weken waarschijnlijk goed gaat blijven. Factoren die het sentiment gaan helpen bepalen, zijn de vrees voor hogere belastingen en de stijging van de grondstoffenprijzen. Daarnaast is het nu uitkijken naar de werkloosheidscijfers voor de maand april, want die gaan de positieve trend moeten bevestigen.