Dit patroon heeft zijn naam ontleend aan de Duitse zeppelin die in de jaren 30 van vorige eeuw vuur vatte en daarna crashte. Het zal duidelijk zijn dat de Hindenburg Omen een negatief signaal geeft.

De Hindenburg Omen duikt op wanneer een ongewoon aantal aandelen in de New York Stock Exchange nieuwe hoogtepunten en nieuwe dieptepunten voor de afgelopen 52 weken bereikte.

De indicator is voor de laatste keer opgedoken in oktober 2008. Albert Edwards, in Londen strateeg bij Societe Generale SA, is van mening dat een forse koersval op Wall Street niet valt uit te sluiten.

De Hindenburg Omen moet nu binnen een periode van 36 dagen bevestigd worden. In 2008 dook het patroon in totaal zeven keer op, waarna de S&P 500 de grootste daling sinds de Grote Depressie liet optekenen.

Dit patroon heeft zijn naam ontleend aan de Duitse zeppelin die in de jaren 30 van vorige eeuw vuur vatte en daarna crashte. Het zal duidelijk zijn dat de Hindenburg Omen een negatief signaal geeft. De Hindenburg Omen duikt op wanneer een ongewoon aantal aandelen in de New York Stock Exchange nieuwe hoogtepunten en nieuwe dieptepunten voor de afgelopen 52 weken bereikte. De indicator is voor de laatste keer opgedoken in oktober 2008. Albert Edwards, in Londen strateeg bij Societe Generale SA, is van mening dat een forse koersval op Wall Street niet valt uit te sluiten. De Hindenburg Omen moet nu binnen een periode van 36 dagen bevestigd worden. In 2008 dook het patroon in totaal zeven keer op, waarna de S&P 500 de grootste daling sinds de Grote Depressie liet optekenen.