De ECB zal ongelimiteerd overheidsobligaties gaan inkopen, zij het onder voorwaarden en alleen wanneer de betrokken landen er om vragen.

De reacties van de financiële markten spraken boekdelen, het enthousiasme was groot. Geleidelijk aan brokkelde dat enthousiasme in de loop van de vrijdag sessie af, maar uiteindelijk bleven de beurzen op weekbasis toch stevig in de winst.

Steven Steyaert van ING merkt op dat opnieuw is gebleken dat het weinig zin heeft om tegen de Europese Centrale Bank in te gaan. Vooruitlopend op een beslissing van de ECB had hij al een positiever standpunt ingenomen, een visie waarin hij door de realiteit werd bevestigd. In reactie op de beslissing van de centrale bank heeft Steyaert de risico's in de portefeuille zelfs nog lichtjes opgetrokken.

Nog meer stimulerende maatregelen

Steyaert merkt op dat de Europese Centrale Bank haar balans nu in de strijd heeft geworpen, maar dat andere centrale banken gaan volgen. China gaat meer dan 2.000 kilometer aan nieuwe wegen aanleggen, het land kondigde ook meer investeringen in metro- en treinlijnen aan.

Het woord is nu aan de Amerikaanse centrale bank, zeker na de publicatie van de tegenvallende werkloosheidscijfers voor de maand augustus. Steyaert verwacht dat er een nieuwe fase in de politiek van monetaire verruiming gaat komen, waarschijnlijk in de loop van de maand december.

De ECB zal ongelimiteerd overheidsobligaties gaan inkopen, zij het onder voorwaarden en alleen wanneer de betrokken landen er om vragen. De reacties van de financiële markten spraken boekdelen, het enthousiasme was groot. Geleidelijk aan brokkelde dat enthousiasme in de loop van de vrijdag sessie af, maar uiteindelijk bleven de beurzen op weekbasis toch stevig in de winst. Steven Steyaert van ING merkt op dat opnieuw is gebleken dat het weinig zin heeft om tegen de Europese Centrale Bank in te gaan. Vooruitlopend op een beslissing van de ECB had hij al een positiever standpunt ingenomen, een visie waarin hij door de realiteit werd bevestigd. In reactie op de beslissing van de centrale bank heeft Steyaert de risico's in de portefeuille zelfs nog lichtjes opgetrokken.Nog meer stimulerende maatregelen Steyaert merkt op dat de Europese Centrale Bank haar balans nu in de strijd heeft geworpen, maar dat andere centrale banken gaan volgen. China gaat meer dan 2.000 kilometer aan nieuwe wegen aanleggen, het land kondigde ook meer investeringen in metro- en treinlijnen aan. Het woord is nu aan de Amerikaanse centrale bank, zeker na de publicatie van de tegenvallende werkloosheidscijfers voor de maand augustus. Steyaert verwacht dat er een nieuwe fase in de politiek van monetaire verruiming gaat komen, waarschijnlijk in de loop van de maand december.