BofA Merrill Lynch chief investment strateeg Michael Hartnett heeft een duidelijk advies voor zijn klanten: ga long in robots en short in menselijke arbeidskrachten. In de verwerkende industrie worden steeds meer arbeidskrachten vervangen door robots en dat biedt de beleggers heel wat kansen.

De grote thema's voor 2014 zijn volgens Hartnett dan ook innovative hardware, socially mobile consumer en cloud collaboration, drie subsectoren van de technologie waar we nog veel van kunnen horen. Zij zullen namelijk vooral profiteren van de robotisering van de verwerkende industrie.

BofA Merrill Lynch chief investment strateeg Michael Hartnett heeft een duidelijk advies voor zijn klanten: ga long in robots en short in menselijke arbeidskrachten. In de verwerkende industrie worden steeds meer arbeidskrachten vervangen door robots en dat biedt de beleggers heel wat kansen. De grote thema's voor 2014 zijn volgens Hartnett dan ook innovative hardware, socially mobile consumer en cloud collaboration, drie subsectoren van de technologie waar we nog veel van kunnen horen. Zij zullen namelijk vooral profiteren van de robotisering van de verwerkende industrie.