De Canadese minister van Financiën, Jim Flaherty, sprak bij Reuters van teleurstelling en het lijkt er volgens Theodoor Gillissen Bankiers op of de standpunten zich verharden. Toch is er wel bereikt dat zwart op wit in de doelstelling staat:

1) Streven naar een door de markt bepaald wisselkoerssysteem.

2) Reductie van excessieve overschotten op de lopende rekening om de balans in de wereldhandel te herstellen.

Verder zijn er afspraken gemaakt over de regulering van de banken en het stemrecht binnen het IMF. De onvrede over het wisselkoersbeleid van China zal voorlopig nog blijven, aldus Theodoor Gillissen Bankiers.

China heeft volstrekt duidelijk gemaakt dat het niet van zins is de Renminbi snel te laten appreciëren.

De Canadese minister van Financiën, Jim Flaherty, sprak bij Reuters van teleurstelling en het lijkt er volgens Theodoor Gillissen Bankiers op of de standpunten zich verharden. Toch is er wel bereikt dat zwart op wit in de doelstelling staat: 1) Streven naar een door de markt bepaald wisselkoerssysteem. 2) Reductie van excessieve overschotten op de lopende rekening om de balans in de wereldhandel te herstellen. Verder zijn er afspraken gemaakt over de regulering van de banken en het stemrecht binnen het IMF. De onvrede over het wisselkoersbeleid van China zal voorlopig nog blijven, aldus Theodoor Gillissen Bankiers. China heeft volstrekt duidelijk gemaakt dat het niet van zins is de Renminbi snel te laten appreciëren.