Dat verklaart de heftige beursreactie op de 'afwijzing' van steun voor Amerikaanse automobielproducenten.

Weekcijfers over de werkgelegenheid en voorraad te koop staande woningen zullen nauwlettend gevolgd worden, maar dan vooral om te ontdekken of de economie aan eigen kracht begint te winnen.

De markt zal zich deze week volgens ABN Amro meer laten leiden door de G20 en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag aanstaande. Er wordt gerekend op een renteverlaging met 0,5% tot het ongekend lage niveau van 1%.

De vraag is of de ECB ook aangeeft dezelfde weg van kwantitatieve verruiming als de Federal Reserve op te gaan. Dat zou een internationaal eensgezinde aanpak van de crisis uitstralen, in lijn met het doel van de G20 die deze week in Londen wordt gehouden.

Dat verklaart de heftige beursreactie op de 'afwijzing' van steun voor Amerikaanse automobielproducenten. Weekcijfers over de werkgelegenheid en voorraad te koop staande woningen zullen nauwlettend gevolgd worden, maar dan vooral om te ontdekken of de economie aan eigen kracht begint te winnen. De markt zal zich deze week volgens ABN Amro meer laten leiden door de G20 en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag aanstaande. Er wordt gerekend op een renteverlaging met 0,5% tot het ongekend lage niveau van 1%. De vraag is of de ECB ook aangeeft dezelfde weg van kwantitatieve verruiming als de Federal Reserve op te gaan. Dat zou een internationaal eensgezinde aanpak van de crisis uitstralen, in lijn met het doel van de G20 die deze week in Londen wordt gehouden.