Geert Van Herck (Leleux AB): "Wie ons advies heeft opgevolgd en zich een shortpositie (d.m.v. een short tracker) op de Euro Stoxx 50 kocht, moet over het nodige incasseringsvermogen beschikken. De koersopstoot van woensdagnamiddag heeft er ons nog eens aan herinnerd hoe volatiel de koersbewegingen sinds de bodem van mei dit jaar zijn."

De beurzen werden woensdag aangenaam verrast door het producentenvertrouwen in de VSA. Dit producentenvertrouwen wordt gemeten door de ISM Manufacturing index. Van Herck: "Algemeen gesproken wijst een cijfer hoger (lager) dan 50 op een expansie (inkrimping) van de Amerikaanse industriële sector. Woensdag kwam het cijfer voor augustus op 56,3 uit: een heel eind boven de analistenverwachting van 52,8 en hoger dan de vorige maand juli (55,5). Kortom, deze index lijkt op een heroplevende Amerikaanse economie te wijzen terwijl nagenoeg de ganse beleggerswereld zich op een groeivertraging aan het voorbereiden was. Zeker omdat de Amerikaanse werkgelegenheidsgroei op een zeer laag pitje stond."

De koersontwikkeling van de Euro Stoxx 50 sinds mei 2010 illustreert perfect het gevecht tussen "optimisten" en "pessimisten". De index gaat op en neer tussen 2.500 en 2.800 punten. Van Herck: "De talloze overlappende bewegingen doen ons besluiten dat we EERST een neerwaartse beweging onder de bodem van mei 2010 (2.448,10 punten) moeten krijgen alvorens een nieuwe stijgende fase van de Europese sterindex kan aanvangen. Merk op dat de RSI-index opnieuw richting 80 stijgt, een niveau dat in het verleden aanleiding was voor koersdalingen. Kortom, we verwachten de komende dagen nog licht opwaarts potentieel richting 2.725 punten. Een interessant niveau om opnieuw de posities te beschermen!"

Geert Van Herck (Leleux AB): "Wie ons advies heeft opgevolgd en zich een shortpositie (d.m.v. een short tracker) op de Euro Stoxx 50 kocht, moet over het nodige incasseringsvermogen beschikken. De koersopstoot van woensdagnamiddag heeft er ons nog eens aan herinnerd hoe volatiel de koersbewegingen sinds de bodem van mei dit jaar zijn." De beurzen werden woensdag aangenaam verrast door het producentenvertrouwen in de VSA. Dit producentenvertrouwen wordt gemeten door de ISM Manufacturing index. Van Herck: "Algemeen gesproken wijst een cijfer hoger (lager) dan 50 op een expansie (inkrimping) van de Amerikaanse industriële sector. Woensdag kwam het cijfer voor augustus op 56,3 uit: een heel eind boven de analistenverwachting van 52,8 en hoger dan de vorige maand juli (55,5). Kortom, deze index lijkt op een heroplevende Amerikaanse economie te wijzen terwijl nagenoeg de ganse beleggerswereld zich op een groeivertraging aan het voorbereiden was. Zeker omdat de Amerikaanse werkgelegenheidsgroei op een zeer laag pitje stond." De koersontwikkeling van de Euro Stoxx 50 sinds mei 2010 illustreert perfect het gevecht tussen "optimisten" en "pessimisten". De index gaat op en neer tussen 2.500 en 2.800 punten. Van Herck: "De talloze overlappende bewegingen doen ons besluiten dat we EERST een neerwaartse beweging onder de bodem van mei 2010 (2.448,10 punten) moeten krijgen alvorens een nieuwe stijgende fase van de Europese sterindex kan aanvangen. Merk op dat de RSI-index opnieuw richting 80 stijgt, een niveau dat in het verleden aanleiding was voor koersdalingen. Kortom, we verwachten de komende dagen nog licht opwaarts potentieel richting 2.725 punten. Een interessant niveau om opnieuw de posities te beschermen!"