Op de meeting zal ook een delegatie van de ontwikkelingslanden aanwezig zijn. Een belangrijk aandachtspunt wordt ongetwijfeld de status van de dollar als wereldwijde reservemunt.

China opperde vorige week het idee om naast de dollar nog een andere reservemunt in de wereld te roepen, reservemunt die bijvoorbeeld gebaseerd kon zijn op de speciale trekkingsrechten van het IMF.

Inmiddels lijkt China enigszins te zijn teruggekomen van dit idee, wegens het feit dat de omstandigheden niet ideaal zijn om zo'n verandering door te voeren. Het ziet er dus naar uit dat de dollar alleszins op korte termijn de internationale reservemunt gaat blijven.

De Chinese vice-minister van Buitenlandse Zaken He Yafei verklaarde vanmorgen dat de dollar de grootste en de belangrijkste reservemunt in de wereld blijft, een situatie waar in de komende jaren geen verandering zou komen.

Op de meeting zal ook een delegatie van de ontwikkelingslanden aanwezig zijn. Een belangrijk aandachtspunt wordt ongetwijfeld de status van de dollar als wereldwijde reservemunt. China opperde vorige week het idee om naast de dollar nog een andere reservemunt in de wereld te roepen, reservemunt die bijvoorbeeld gebaseerd kon zijn op de speciale trekkingsrechten van het IMF.Inmiddels lijkt China enigszins te zijn teruggekomen van dit idee, wegens het feit dat de omstandigheden niet ideaal zijn om zo'n verandering door te voeren. Het ziet er dus naar uit dat de dollar alleszins op korte termijn de internationale reservemunt gaat blijven. De Chinese vice-minister van Buitenlandse Zaken He Yafei verklaarde vanmorgen dat de dollar de grootste en de belangrijkste reservemunt in de wereld blijft, een situatie waar in de komende jaren geen verandering zou komen.