De Europese Centrale Bank hield vast aan de bestaande rentetarieven, evenals de Bank of England.

In de obligatiemarkt was de aandacht gevestigd op Ierland en in mindere mate Griekenland die de spreads tegenover Duitse staatsleningen verder zagen oplopen met 86 basispunten naar 526 basispunten respectievelijk 78 basispunten naar 882.

Het bedrijfsnieuws over het derde kwartaal bleef positief met ruim 75% van de gepubliceerde cijfers boven de verwachtingen.

Voor deze week zijn de cijfers van financiële instellingen, met voor Nederland ING en Aegon, de blikvangers. De betere Amerikaanse werkgelegenheidscijfers van vrijdag zullen de dollarkoers (tijdelijk) ondersteunen.

De G-20 bijeenkomst zal in het teken staan van de valuta ontwikkelingen wereldwijd en de recente Amerikaanse kwantitatieve verruiming, waarbij ook de eerdere Amerikaanse belofte van een halvering van het overheidstekort in 2013 ter

discussie zal komen.

De Europese Centrale Bank hield vast aan de bestaande rentetarieven, evenals de Bank of England. In de obligatiemarkt was de aandacht gevestigd op Ierland en in mindere mate Griekenland die de spreads tegenover Duitse staatsleningen verder zagen oplopen met 86 basispunten naar 526 basispunten respectievelijk 78 basispunten naar 882. Het bedrijfsnieuws over het derde kwartaal bleef positief met ruim 75% van de gepubliceerde cijfers boven de verwachtingen. Voor deze week zijn de cijfers van financiële instellingen, met voor Nederland ING en Aegon, de blikvangers. De betere Amerikaanse werkgelegenheidscijfers van vrijdag zullen de dollarkoers (tijdelijk) ondersteunen. De G-20 bijeenkomst zal in het teken staan van de valuta ontwikkelingen wereldwijd en de recente Amerikaanse kwantitatieve verruiming, waarbij ook de eerdere Amerikaanse belofte van een halvering van het overheidstekort in 2013 ter discussie zal komen.