Steffen Seibert, woordvoerder van de Duitse kanselier Angela Merkel, verklaarde vanmorgen dat Duitsland en Frankrijk de situatie op de voet volgen. Mogelijk komt er later vandaag een gemeenschappelijke verklaring.

Een Amerikaanse vertegenwoordiger bevestigde dat de 20 grootste geïndustrialiseerde landen al heel wat aandacht aan Ierland hebben besteed. Toch moet een oplossing voor het probleem op de eerste plaats uit de eurozone komen.

Angela Merkel verklaarde in Seoel dat de nodige voorbereidingen zijn getroffen voor het geval dat één of meer landen uit de eurozone behoefte zouden hebben aan een reddingsplan.

Steffen Seibert, woordvoerder van de Duitse kanselier Angela Merkel, verklaarde vanmorgen dat Duitsland en Frankrijk de situatie op de voet volgen. Mogelijk komt er later vandaag een gemeenschappelijke verklaring. Een Amerikaanse vertegenwoordiger bevestigde dat de 20 grootste geïndustrialiseerde landen al heel wat aandacht aan Ierland hebben besteed. Toch moet een oplossing voor het probleem op de eerste plaats uit de eurozone komen. Angela Merkel verklaarde in Seoel dat de nodige voorbereidingen zijn getroffen voor het geval dat één of meer landen uit de eurozone behoefte zouden hebben aan een reddingsplan.