G-20 heeft dus duidelijk de kant van de voorstanders van groei gekozen, waarbij wordt gesteld dat de wereldeconomie nog steeds te zwak is. Daarbij wordt verwezen naar de recessie in de eurozone en naar een groeivertraging op de meeste emerging markets.

De Russische minister van Financiën Anton Siluanov gaf toe dat er binnen G-20 nog altijd onenigheid bestaat over de te voeren politiek. Voorzitter Ben Bernanke van de Amerikaanse Centrale Bank kreeg van G-20 het advies om erg voorzichtig om te springen met de 'tapering'.

G-20 heeft dus duidelijk de kant van de voorstanders van groei gekozen, waarbij wordt gesteld dat de wereldeconomie nog steeds te zwak is. Daarbij wordt verwezen naar de recessie in de eurozone en naar een groeivertraging op de meeste emerging markets. De Russische minister van Financiën Anton Siluanov gaf toe dat er binnen G-20 nog altijd onenigheid bestaat over de te voeren politiek. Voorzitter Ben Bernanke van de Amerikaanse Centrale Bank kreeg van G-20 het advies om erg voorzichtig om te springen met de 'tapering'.