Vanmorgen werd er in Singapore gehandeld aan 1164,30 dollar, tegenover een slotprijs van 1163,95 dollar in New York. Daar bereikte de goudprijs gisteren een dieptepunt op 1158,13 dollar.

De correctie in de goudprijs heeft onder andere te maken met de stijging van de aandelenkoersen. Ze komt zeker niet onverwacht, de meeste analisten hadden al langer een correctie vooropgesteld.

Chae Un Soo, in Seoel goudhandelaar bij KEB Futures Co, merkt op dat de vraag naar fysiek goud in Azië weer voorzichtig lijkt aan te trekken. Anderzijds is de vraag naar goud als veilige vluchthaven weer een stuk minder groot geworden.

De goudprijs bereikte op 21 juni een piek op 1265,30 dollar en is sindsdien ongeveer 100 dollar goedkoper geworden. Eind augustus zijn er in India een aantal religieuze feestdagen en die kunnen de vraag naar goud opnieuw doen toenemen.

Vanmorgen werd er in Singapore gehandeld aan 1164,30 dollar, tegenover een slotprijs van 1163,95 dollar in New York. Daar bereikte de goudprijs gisteren een dieptepunt op 1158,13 dollar. De correctie in de goudprijs heeft onder andere te maken met de stijging van de aandelenkoersen. Ze komt zeker niet onverwacht, de meeste analisten hadden al langer een correctie vooropgesteld. Chae Un Soo, in Seoel goudhandelaar bij KEB Futures Co, merkt op dat de vraag naar fysiek goud in Azië weer voorzichtig lijkt aan te trekken. Anderzijds is de vraag naar goud als veilige vluchthaven weer een stuk minder groot geworden. De goudprijs bereikte op 21 juni een piek op 1265,30 dollar en is sindsdien ongeveer 100 dollar goedkoper geworden. Eind augustus zijn er in India een aantal religieuze feestdagen en die kunnen de vraag naar goud opnieuw doen toenemen.