De verkopen van gouden munten hebben in 2013 een nieuwe piek bereikt. Volgens de Wall Street Journal kwamen de verkopen van die gouden munten alleen al in de eerste drie kwartalen van vorig jaar uit op 241,60 ton, of een stijging met 63% ten opzichte van het jaar voordien.

Deze contradictie kan worden verklaard door het verschil in de papieren en de fysieke goudmarkt. De verkoopdruk deed zich hoofdzakelijk voor op de papieren goudmarkt, terwijl op de fysieke goudmarkt de kopers bleven kopen alsof er niets aan de hand is. Dit kan er op wijzen dat de goudprijs vroeg of laat krachtig kan herstellen zodra de papieren verkoopdruk is opgedroogd.

De verkopen van gouden munten hebben in 2013 een nieuwe piek bereikt. Volgens de Wall Street Journal kwamen de verkopen van die gouden munten alleen al in de eerste drie kwartalen van vorig jaar uit op 241,60 ton, of een stijging met 63% ten opzichte van het jaar voordien. Deze contradictie kan worden verklaard door het verschil in de papieren en de fysieke goudmarkt. De verkoopdruk deed zich hoofdzakelijk voor op de papieren goudmarkt, terwijl op de fysieke goudmarkt de kopers bleven kopen alsof er niets aan de hand is. Dit kan er op wijzen dat de goudprijs vroeg of laat krachtig kan herstellen zodra de papieren verkoopdruk is opgedroogd.