Maar daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen. De vraag vanuit China blijft vertragen, zo meldt Victor Thianpiriya van Australia & New Zealand Banking Group Ltd. Deze evolutie gaat ditmaal gepaard met een voortdurend aanbod uit de papieren markt.

Met name de exchange-traded funds blijven goud dumpen. Dit jaar zijn de goudposities bij deze beleggingsfondsen met 28% gedaald tot het laagste niveau sinds april 2010. Michael Smith, president van T&K Futures & Options, is van mening dat de verminderde vraag naar fysiek goud vooral te maken heeft met de scherpe stijging van de goudprijs.

Maar daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen. De vraag vanuit China blijft vertragen, zo meldt Victor Thianpiriya van Australia & New Zealand Banking Group Ltd. Deze evolutie gaat ditmaal gepaard met een voortdurend aanbod uit de papieren markt. Met name de exchange-traded funds blijven goud dumpen. Dit jaar zijn de goudposities bij deze beleggingsfondsen met 28% gedaald tot het laagste niveau sinds april 2010. Michael Smith, president van T&K Futures & Options, is van mening dat de verminderde vraag naar fysiek goud vooral te maken heeft met de scherpe stijging van de goudprijs.