Chen Xin Yi, analist bij Barclays Capital in Singapore, is van mening dat de fysieke vraag wel degelijk een bodem onder de goudprijs legt. Die vraag is vooral vanuit de groeimarkten afkomstig.

De meeste beleggers geloven dat de goudprijs vanaf de huidige niveaus niet zo veel meer zal corrigeren. Anderzijds blijkt echter ook dat het opwaarts potentieel voorlopig beperkt blijft.

Vanmorgen werd voor een troy ounce goud 1382,38 dollar betaald, of een winst van 0,50% ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag in New York. Vorige week werd een troy ounce goud 0,80% goedkoper.

Chen Xin Yi, analist bij Barclays Capital in Singapore, is van mening dat de fysieke vraag wel degelijk een bodem onder de goudprijs legt. Die vraag is vooral vanuit de groeimarkten afkomstig. De meeste beleggers geloven dat de goudprijs vanaf de huidige niveaus niet zo veel meer zal corrigeren. Anderzijds blijkt echter ook dat het opwaarts potentieel voorlopig beperkt blijft. Vanmorgen werd voor een troy ounce goud 1382,38 dollar betaald, of een winst van 0,50% ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag in New York. Vorige week werd een troy ounce goud 0,80% goedkoper.