Maar op de westerse markten speelt het papieren goud een steeds belangrijkere rol, terwijl in het oosten de aandacht vooral uitgaat naar fysiek goud. Landen als China, India, maar ook andere landen in de regio, kopen eigenlijk al het beschikbare goud op in de markt.

Fysiek goud verhuist in steeds sneller tempo van west naar oost en dat is een evolutie die we ons mogelijk op een bepaald moment zullen beklagen. De kans is namelijk groot dat vroeg of laat goud een rol zal spelen in een nieuw financieel systeem en dan is de positie van het westen sterk ondermijnt.

Maar op de westerse markten speelt het papieren goud een steeds belangrijkere rol, terwijl in het oosten de aandacht vooral uitgaat naar fysiek goud. Landen als China, India, maar ook andere landen in de regio, kopen eigenlijk al het beschikbare goud op in de markt. Fysiek goud verhuist in steeds sneller tempo van west naar oost en dat is een evolutie die we ons mogelijk op een bepaald moment zullen beklagen. De kans is namelijk groot dat vroeg of laat goud een rol zal spelen in een nieuw financieel systeem en dan is de positie van het westen sterk ondermijnt.