Volgens Thomas Haerter, chef strategie bij Swisscanto Asset Management AG in Zurich, is het plan op middellange termijn misschien een goede zaak, maar lost het de onderliggende problemen niet op.

Vorige week steeg de Stoxx 600 met 4,40% in reactie op het economisch programma dat president-elect Barack Obama aankondigde. Vanaf het begin van dit jaar is de index nog steeds met 46% gedaald.

De analisten hebben hun winstverwachtingen voor de bedrijven uit de Stoxx 600 verlaagd, met een verwachte winstdaling van 15%. Bij het begin van dit jaar werd nog uitgegaan van een winststijging met 11%.

Volgens Thomas Haerter, chef strategie bij Swisscanto Asset Management AG in Zurich, is het plan op middellange termijn misschien een goede zaak, maar lost het de onderliggende problemen niet op.Vorige week steeg de Stoxx 600 met 4,40% in reactie op het economisch programma dat president-elect Barack Obama aankondigde. Vanaf het begin van dit jaar is de index nog steeds met 46% gedaald. De analisten hebben hun winstverwachtingen voor de bedrijven uit de Stoxx 600 verlaagd, met een verwachte winstdaling van 15%. Bij het begin van dit jaar werd nog uitgegaan van een winststijging met 11%.