Het was van maart 2007 geleden dat er nog zoveel nieuwe banen werden geschapen. In de bedrijfswereld kwamen er 123.000 banen bij, terwijl 48.000 Amerikanen een tijdelijke baan vonden.

Zach Pandl van Nomura Securities merkte op dat de werkloosheid het laatste stukje is dat nog ontbrak aan het economisch herstel in de Verenigde Staten. Jobcreatie is essentieel om de economische opleving een steviger draagvlak te geven.

Het zal hoofdzakelijk van de evolutie op de arbeidsmarkt afhangen of de FED binnenkort haar basisrente al dan niet gaat verhogen. Voor de komende maanden wordt uitgegaan van een jobcreatie van 200 tot 300.000 banen per maand.

Op Wall Street wordt vandaag niet gehandeld, zodat de beleggers niet de kans krijgen om te reageren op de cijfers. Wel staan de futures op de Standard & Poor's 500 na de publicatie opnieuw in de plus, terwijl het rendement op Amerikaanse staatsobligaties stijgt.

Het was van maart 2007 geleden dat er nog zoveel nieuwe banen werden geschapen. In de bedrijfswereld kwamen er 123.000 banen bij, terwijl 48.000 Amerikanen een tijdelijke baan vonden. Zach Pandl van Nomura Securities merkte op dat de werkloosheid het laatste stukje is dat nog ontbrak aan het economisch herstel in de Verenigde Staten. Jobcreatie is essentieel om de economische opleving een steviger draagvlak te geven. Het zal hoofdzakelijk van de evolutie op de arbeidsmarkt afhangen of de FED binnenkort haar basisrente al dan niet gaat verhogen. Voor de komende maanden wordt uitgegaan van een jobcreatie van 200 tot 300.000 banen per maand. Op Wall Street wordt vandaag niet gehandeld, zodat de beleggers niet de kans krijgen om te reageren op de cijfers. Wel staan de futures op de Standard & Poor's 500 na de publicatie opnieuw in de plus, terwijl het rendement op Amerikaanse staatsobligaties stijgt.