De futures op graan zijn op weekbasis fors duurder geworden als gevolg van de sterke Chinese vraag naar graan. Die vraag zal naar verhouding in de komende weken groot blijven.

Li Qiang, managing director bij Shanghai JC Intelligence Co, is van mening dat de import van graan in China dit jaar met meer dan 30% zal toenemen tot ruim 2 miljoen ton.

Dat heeft onder andere te maken met de verwachting dat de Chinese graanproductie 11 miljoen ton onder de verwachtingen gaat uitkomen. De China National Grain and Oils Information Center rekent op een productie van 115,10 miljoen ton.

De futures op graan zijn op weekbasis fors duurder geworden als gevolg van de sterke Chinese vraag naar graan. Die vraag zal naar verhouding in de komende weken groot blijven. Li Qiang, managing director bij Shanghai JC Intelligence Co, is van mening dat de import van graan in China dit jaar met meer dan 30% zal toenemen tot ruim 2 miljoen ton. Dat heeft onder andere te maken met de verwachting dat de Chinese graanproductie 11 miljoen ton onder de verwachtingen gaat uitkomen. De China National Grain and Oils Information Center rekent op een productie van 115,10 miljoen ton.