Van een euforische stemming is zeker nog geen sprake, de Griekse conservatieven moeten er nog in slagen om een akkoord met de socialisten te sluiten.

Bovendien was in de afgelopen weken al gebleken dat de Verenigde Staten zich deels hebben losgekoppeld van wat er zich in Europa (en dan op de eerste plaats in Griekenland) afspeelt.

Beleggers niet onder indruk van tegenvallende industriële productiecijfers

De aandelenmarkten waren volgens ABN Amro niet onder de indruk van tegenvallende industriële productiecijfers in de eurozone in mei, die bevestigden dat de regio zich nog steeds in een recessie bevindt.

Ook in de Verenigde Staten duidden cijfers over de detailhandel, de werkloosheidsuitkeringen en de inflatie, op afnemende groei tot onder het trendmatige groeipad. Desondanks handhaafde de Dow Jones zich betrekkelijk moeiteloos op het hoogste punt van de week.

Ook de AEX wist zich redelijk te handhaven en sloot donderdag op 291,98, nagenoeg hetzelfde niveau als het slot van de vorige week vrijdag. Niettemin heeft de index de middellange stijgende trend verlaten en een patroon met lagere toppen en bodems signaleert momenteel een dalende trend. Een uitbraak boven 297-298 is nodig om de index op korte termijn in meer neutraal vaarwater te brengen.

De afgelopen week kende een nieuwe introductie op de Amsterdamse beurs: Douwe Egberts Master Blenders - dat per 6 juli wordt verzelfstandigd (het was onderdeel van het Amerikaanse Sara Lee) - kreeg een notering in de zogeheten "grijze handel". Daarnaast kwam TomTom positief in het nieuws omdat het bedrijf kaartgegevens gaat leveren aan de Amerikaanse IT-gigant Apple.

Van een euforische stemming is zeker nog geen sprake, de Griekse conservatieven moeten er nog in slagen om een akkoord met de socialisten te sluiten. Bovendien was in de afgelopen weken al gebleken dat de Verenigde Staten zich deels hebben losgekoppeld van wat er zich in Europa (en dan op de eerste plaats in Griekenland) afspeelt.Beleggers niet onder indruk van tegenvallende industriële productiecijfers De aandelenmarkten waren volgens ABN Amro niet onder de indruk van tegenvallende industriële productiecijfers in de eurozone in mei, die bevestigden dat de regio zich nog steeds in een recessie bevindt. Ook in de Verenigde Staten duidden cijfers over de detailhandel, de werkloosheidsuitkeringen en de inflatie, op afnemende groei tot onder het trendmatige groeipad. Desondanks handhaafde de Dow Jones zich betrekkelijk moeiteloos op het hoogste punt van de week. Ook de AEX wist zich redelijk te handhaven en sloot donderdag op 291,98, nagenoeg hetzelfde niveau als het slot van de vorige week vrijdag. Niettemin heeft de index de middellange stijgende trend verlaten en een patroon met lagere toppen en bodems signaleert momenteel een dalende trend. Een uitbraak boven 297-298 is nodig om de index op korte termijn in meer neutraal vaarwater te brengen. De afgelopen week kende een nieuwe introductie op de Amsterdamse beurs: Douwe Egberts Master Blenders - dat per 6 juli wordt verzelfstandigd (het was onderdeel van het Amerikaanse Sara Lee) - kreeg een notering in de zogeheten "grijze handel". Daarnaast kwam TomTom positief in het nieuws omdat het bedrijf kaartgegevens gaat leveren aan de Amerikaanse IT-gigant Apple.