Op basis van de futures mag een lagere opening op Wall Street worden verwacht, met een huidig verlies van 1% voor de futures op de S&P 500. Op de valutamarkten is de koers van de euro teruggevangen onder het niveau van 1,30 dollar.

Mohamed El-Erian ziet situatie in Europa alleen maar moeilijk worden

Volgens Mohamed El-Erian, hoofdeconoom van PIMCO, heeft de uitslag van de verkiezingen die gisteren in drie Europese landen plaatsvonden de zaken alleen maar bemoeilijkt. El-Erian verwijst naar een beruchte zin uit de film Network uit 1976: "I'm as mad as hell, and I'm not going to take this anymore". Vrij vertaald: "we zijn razendkwaad en we pikken het niet langer".

De Europeanen zijn het geklungel van de huidige generatie politici stilaan kostbeu en kiezen voor verandering. De vraag is of de nieuwe machthebbers de verwachtingen wel gaan kunnen inlossen.

Is dat niet het geval, dan kunnen ze bij een volgende verkiezing op hun beurt voor de bijl gaan. Op die manier dreigt Europa volledig onbestuurbaar te worden, iets wat niet zonder gevolgen gaat blijven voor de Amerikaanse financiële markten. Dat verklaart waarom de koersen van de futures op de Amerikaanse beursindices vanmorgen onder druk staan.

Op basis van de futures mag een lagere opening op Wall Street worden verwacht, met een huidig verlies van 1% voor de futures op de S&P 500. Op de valutamarkten is de koers van de euro teruggevangen onder het niveau van 1,30 dollar. Mohamed El-Erian ziet situatie in Europa alleen maar moeilijk worden Volgens Mohamed El-Erian, hoofdeconoom van PIMCO, heeft de uitslag van de verkiezingen die gisteren in drie Europese landen plaatsvonden de zaken alleen maar bemoeilijkt. El-Erian verwijst naar een beruchte zin uit de film Network uit 1976: "I'm as mad as hell, and I'm not going to take this anymore". Vrij vertaald: "we zijn razendkwaad en we pikken het niet langer". De Europeanen zijn het geklungel van de huidige generatie politici stilaan kostbeu en kiezen voor verandering. De vraag is of de nieuwe machthebbers de verwachtingen wel gaan kunnen inlossen. Is dat niet het geval, dan kunnen ze bij een volgende verkiezing op hun beurt voor de bijl gaan. Op die manier dreigt Europa volledig onbestuurbaar te worden, iets wat niet zonder gevolgen gaat blijven voor de Amerikaanse financiële markten. Dat verklaart waarom de koersen van de futures op de Amerikaanse beursindices vanmorgen onder druk staan.