De futures geven momenteel aan dat de S&P 500 ongeveer een kwart procent boven het slotniveau van gisteren gaat openen. Gisteren was een moeilijke dag, met een verlies van 1,70% voor de index.

Dell kwam met een (halve) winstwaarschuwing. De computerverkoper meldde dat de nettowinst over het boekjaar 2009-2010 zou uitkomen op $60,31 mrd, tegenover een consensusverwachting van $60,79 mrd.

Het resultaat wordt afgeremd door de stijgende kosten voor componenten, terwijl anderzijds ook de valutaverhoudingen de winstgevendheid afremmen. Het bedrijf kondigde aan maatregelen te zullen nemen om de situatie recht te zetten.

De beleggers hebben echter zo hun twijfels of Dell er in zal slagen om de winstgevendheid opnieuw te verbeteren. Volgens sommige analisten gaat het bedrijf veel te traag te werk.

De futures geven momenteel aan dat de S&P 500 ongeveer een kwart procent boven het slotniveau van gisteren gaat openen. Gisteren was een moeilijke dag, met een verlies van 1,70% voor de index. Dell kwam met een (halve) winstwaarschuwing. De computerverkoper meldde dat de nettowinst over het boekjaar 2009-2010 zou uitkomen op $60,31 mrd, tegenover een consensusverwachting van $60,79 mrd. Het resultaat wordt afgeremd door de stijgende kosten voor componenten, terwijl anderzijds ook de valutaverhoudingen de winstgevendheid afremmen. Het bedrijf kondigde aan maatregelen te zullen nemen om de situatie recht te zetten. De beleggers hebben echter zo hun twijfels of Dell er in zal slagen om de winstgevendheid opnieuw te verbeteren. Volgens sommige analisten gaat het bedrijf veel te traag te werk.