De Chinese economie vertraagt, zodat vanuit dat land geen explosieve stijging van de vraag naar ruwe olie moet worden verwacht. Bovendien is er ook de kwakkelende Europese economie, terwijl de Verenigde Staten anderzijds uitpakken met hun grote voorraden aan schaalolie.

De futures geven dan ook aan dat de olieprijs alleen maar goedkoper kan worden. Het september 2014 contract wordt bijvoorbeeld verhandeld aan 93 dollar, maar wanneer we naar het december 2018 contract kijken stellen we zelfs een prijs van maar 80 dollar per vat vast. De markt gelooft met andere woorden niet dat de olieprijs hoog zal blijven.

De Chinese economie vertraagt, zodat vanuit dat land geen explosieve stijging van de vraag naar ruwe olie moet worden verwacht. Bovendien is er ook de kwakkelende Europese economie, terwijl de Verenigde Staten anderzijds uitpakken met hun grote voorraden aan schaalolie. De futures geven dan ook aan dat de olieprijs alleen maar goedkoper kan worden. Het september 2014 contract wordt bijvoorbeeld verhandeld aan 93 dollar, maar wanneer we naar het december 2018 contract kijken stellen we zelfs een prijs van maar 80 dollar per vat vast. De markt gelooft met andere woorden niet dat de olieprijs hoog zal blijven.