Het is niet de eerste keer dat Newmont Mining en Barrick Gold, die samen een beurswaarde van meer dan 30 miljard dollar hebben, over een fusie onderhandelen. De kans is bovendien groot dat ze het hier niet bij zullen laten en dat een volgende keer het wel zal lukken.

De fusie van Newmont Mining met Barrick Gold kan wel degelijk zinvol zijn. Ondanks het herstel van de goudprijs noteert de koers van Barrick ruim 20% onder het niveau van 12 maanden geleden. In het geval van Newmont Mining is er sprake van een prijsdaling van de koers met meer dan 30%.

Het is niet de eerste keer dat Newmont Mining en Barrick Gold, die samen een beurswaarde van meer dan 30 miljard dollar hebben, over een fusie onderhandelen. De kans is bovendien groot dat ze het hier niet bij zullen laten en dat een volgende keer het wel zal lukken. De fusie van Newmont Mining met Barrick Gold kan wel degelijk zinvol zijn. Ondanks het herstel van de goudprijs noteert de koers van Barrick ruim 20% onder het niveau van 12 maanden geleden. In het geval van Newmont Mining is er sprake van een prijsdaling van de koers met meer dan 30%.