De fusie van de Japanse staalbedrijven is het gevolg van de toegenomen concurrentie vanuit landen als China, India en Zuid-Korea, waar goedkoop staal wordt geproduceerd.

Takashi Murata, analist bij Daiwa Securities Capital Markets Co. in Tokio, wijst er op dat grote bedrijven makkelijker kunnen onderhandelen over voordelige prijzen dan kleine bedrijven.

Volgens Bloomberg bedraagt de totale waarde van de fusie meer dan 2000 miljard dollar. Het betreft de grootste dergelijke operatie buiten de Japanse banksector en ze zal tegen oktober 2012 afgerond moeten zijn.

De fusie van de Japanse staalbedrijven is het gevolg van de toegenomen concurrentie vanuit landen als China, India en Zuid-Korea, waar goedkoop staal wordt geproduceerd. Takashi Murata, analist bij Daiwa Securities Capital Markets Co. in Tokio, wijst er op dat grote bedrijven makkelijker kunnen onderhandelen over voordelige prijzen dan kleine bedrijven. Volgens Bloomberg bedraagt de totale waarde van de fusie meer dan 2000 miljard dollar. Het betreft de grootste dergelijke operatie buiten de Japanse banksector en ze zal tegen oktober 2012 afgerond moeten zijn.