Oplopende kasposities, sterkere balansen, een verbeterende economie en soepeler kredietvoorwaarden zijn volgens Pimco omstandigheden die bedrijven helpen ondersteunen.

Nu bedrijven schulden verlagen en overheden juist meer schulden op zich nemen, zouden de technische omstandigheden op de financiële markten gunstiger moeten worden voor bedrijfsobligaties, en minder gunstig voor Treasuries. Dat zal dit jaar waarschijnlijk de belangrijkste factor worden bij het verkrappen van de spreads voor veel bedrijven.

Op de kredietmarkt is de bancaire sector een mogelijke 'winnaar', aldus Pimco. Banken zijn hun schulden aan het verlagen en hun eigen vermogen aan het versterken, en zouden stijgende winsten moeten verwachten door het geleidelijke economische herstel en een steilere yieldcurve.

Daarnaast zullen banken en andere financiële ondernemingen waarschijnlijk profiteren van de verminderde behoefte aan emissies in de obligatiemarkt. Al deze factoren zijn gunstig voor obligatiehouders, en kunnen leiden tot een sterke relatieve performance.

Gezien de fundamentals en positieve technische vooruitzichten, moeten beleggers overwegen om in 2010 'overweight' te blijven in selecte obligaties binnen de bancaire en financiële sector, en 'underweight' in Treasuries.

Oplopende kasposities, sterkere balansen, een verbeterende economie en soepeler kredietvoorwaarden zijn volgens Pimco omstandigheden die bedrijven helpen ondersteunen. Nu bedrijven schulden verlagen en overheden juist meer schulden op zich nemen, zouden de technische omstandigheden op de financiële markten gunstiger moeten worden voor bedrijfsobligaties, en minder gunstig voor Treasuries. Dat zal dit jaar waarschijnlijk de belangrijkste factor worden bij het verkrappen van de spreads voor veel bedrijven. Op de kredietmarkt is de bancaire sector een mogelijke 'winnaar', aldus Pimco. Banken zijn hun schulden aan het verlagen en hun eigen vermogen aan het versterken, en zouden stijgende winsten moeten verwachten door het geleidelijke economische herstel en een steilere yieldcurve. Daarnaast zullen banken en andere financiële ondernemingen waarschijnlijk profiteren van de verminderde behoefte aan emissies in de obligatiemarkt. Al deze factoren zijn gunstig voor obligatiehouders, en kunnen leiden tot een sterke relatieve performance. Gezien de fundamentals en positieve technische vooruitzichten, moeten beleggers overwegen om in 2010 'overweight' te blijven in selecte obligaties binnen de bancaire en financiële sector, en 'underweight' in Treasuries.