Maar eigenlijk is deze evolutie niet nieuw, als we een rapport van Citigroup mogen geloven. Fundamentals tellen op de financiële markten al twee jaar niet meer mee, ergens in 2012 is de band tussen de onderliggende factoren en de evolutie van de beurskoersen losgeraakt.

Het moment van de waarheid breekt aan wanneer de FED zal stoppen met taperen. In dat geval zullen de markten opnieuw naar de fundamentals opnieuw leren luisteren. Dat zal een proces worden dat eerder moeizaam verloopt, de overgang richting grotere afhankelijkheid van de fundamentals zal stapsgewijs moeten verlopen.

Maar eigenlijk is deze evolutie niet nieuw, als we een rapport van Citigroup mogen geloven. Fundamentals tellen op de financiële markten al twee jaar niet meer mee, ergens in 2012 is de band tussen de onderliggende factoren en de evolutie van de beurskoersen losgeraakt. Het moment van de waarheid breekt aan wanneer de FED zal stoppen met taperen. In dat geval zullen de markten opnieuw naar de fundamentals opnieuw leren luisteren. Dat zal een proces worden dat eerder moeizaam verloopt, de overgang richting grotere afhankelijkheid van de fundamentals zal stapsgewijs moeten verlopen.