Er worden meer winsten geboekt en de liquiditeitsposities blijven toenemen. Voor sommige bedrijven die aan het einde van hun schuldafbouw zijn gekomen, zou het financiële beleid de aandeelhouder nog meer ten goede moeten komen (hoger dividend, programma voor de inkoop van aandelen of overnames), maar zonder daarom hun kredietkwaliteit te verlagen!

De financiële instellingen blijven verder werk maken van gezonde balansen en de herschikking van hun kapitaal, zo merkt Dexia op. Toch zal de strengere reglementering een impact hebben op de winstgevendheid, die in principe matig zal blijven.

Er worden meer winsten geboekt en de liquiditeitsposities blijven toenemen. Voor sommige bedrijven die aan het einde van hun schuldafbouw zijn gekomen, zou het financiële beleid de aandeelhouder nog meer ten goede moeten komen (hoger dividend, programma voor de inkoop van aandelen of overnames), maar zonder daarom hun kredietkwaliteit te verlagen! De financiële instellingen blijven verder werk maken van gezonde balansen en de herschikking van hun kapitaal, zo merkt Dexia op. Toch zal de strengere reglementering een impact hebben op de winstgevendheid, die in principe matig zal blijven.