Fugro verkoopt een groot deel van de divisie Geoscience, de seismische tak van het concern, aan CGG Veritas. CGG Veritas betaalt EUR 1,2 miljard voor de seismische activiteiten van Fugro.

Daarnaast kondigde de Nederlandse bodemonderzoeker aan, verschillende joint ventures te zullen gaan opzetten met CGG Veritas.

Een van deze joint ventures betreft het Seabed Geophysical project, waaraan Fugro EUR 225 miljoen zal bijdragen in ruil voor een belang van 60% in het project.

Verkoopprijs komt niet als een verrassing

In mei van dit jaar kondigde Fugro reeds aan een nieuwe strategie te zullen gaan hanteren met betrekking tot de seismische activiteiten binnen het concern.

De verkoopdeal die deze weekwereldkundig is gemaakt, komt volgens ABN Amro dan ook niet als een verrassing.

Wat ABN Amro betreft lijkt Fugro een goede prijs te hebben gerealiseerd voor de divisie Geoscience. De opbrengsten van de deal kunnen door het bedrijf worden aangewend om de productportefeuille verder te versterken.

De analisten van de bank blijven het aandeel Fugro volgen met een koopadvies en hanteren daarbij een koersdoel van EUR 62.

Fugro verkoopt een groot deel van de divisie Geoscience, de seismische tak van het concern, aan CGG Veritas. CGG Veritas betaalt EUR 1,2 miljard voor de seismische activiteiten van Fugro.Daarnaast kondigde de Nederlandse bodemonderzoeker aan, verschillende joint ventures te zullen gaan opzetten met CGG Veritas. Een van deze joint ventures betreft het Seabed Geophysical project, waaraan Fugro EUR 225 miljoen zal bijdragen in ruil voor een belang van 60% in het project. Verkoopprijs komt niet als een verrassingIn mei van dit jaar kondigde Fugro reeds aan een nieuwe strategie te zullen gaan hanteren met betrekking tot de seismische activiteiten binnen het concern. De verkoopdeal die deze weekwereldkundig is gemaakt, komt volgens ABN Amro dan ook niet als een verrassing. Wat ABN Amro betreft lijkt Fugro een goede prijs te hebben gerealiseerd voor de divisie Geoscience. De opbrengsten van de deal kunnen door het bedrijf worden aangewend om de productportefeuille verder te versterken. De analisten van de bank blijven het aandeel Fugro volgen met een koopadvies en hanteren daarbij een koersdoel van EUR 62.