De prestaties in het Midden Oosten en India verbeterden door ingrepen bij het management. Bij Sub Sea hield de zwakte aan.

Nieuwe activiteiten in de Noordzee kenden opstartproblemen. De ordercatalogus voor Sub Sea is toegenomen en dat is volgens Fugro een goed teken voor de toekomst.

De ontwikkelingen bij de joint venture Seabed Geosolutions gaan minder hard dan verwacht vanwege opstartproblemen. Fugro, dat een belang heeft van 60%, voorziet hier verbetering in de tweede jaarhelft.

Eind september zal het bedrijf dagen organiseren voor de financiële markten in de Verenigde Staten en Europa om de markt bij te praten over de uitkomsten van het strategische onderzoek dat momenteel loopt.

Fugro gaat uit van een omzet van EUR 1,2 miljard in de eerste jaarhelft. Dat is 12% meer dan dezelfde periode vorig jaar. De winst zal uitkomen op EUR 100 miljoen.

Dat was in de eerste helft van vorig jaar, op vergelijkbare basis, nog EUR 90 miljoen. De winstmarge is met 8,3% identiek aan vorig jaar.

Fugro is doorgaans behoedzaam in de outlook voor het eerste halfjaar. Deze cijfers blijven 10% onder de verwachtingen van ABN Amro steken.

De bank gaat uit van een omzet van EUR 1,2 miljard en een winst van EUR 115 miljoen. De nettoschuld steeg tot EUR 700 miljoen, een kleine tegenvaller.

ABN Amro blijft koper. Het bedrijf is goed gepositioneerd om de komende jaren te profiteren van de opgevoerde investeringen van olieconcerns.

De prestaties in het Midden Oosten en India verbeterden door ingrepen bij het management. Bij Sub Sea hield de zwakte aan. Nieuwe activiteiten in de Noordzee kenden opstartproblemen. De ordercatalogus voor Sub Sea is toegenomen en dat is volgens Fugro een goed teken voor de toekomst. De ontwikkelingen bij de joint venture Seabed Geosolutions gaan minder hard dan verwacht vanwege opstartproblemen. Fugro, dat een belang heeft van 60%, voorziet hier verbetering in de tweede jaarhelft. Eind september zal het bedrijf dagen organiseren voor de financiële markten in de Verenigde Staten en Europa om de markt bij te praten over de uitkomsten van het strategische onderzoek dat momenteel loopt. Fugro gaat uit van een omzet van EUR 1,2 miljard in de eerste jaarhelft. Dat is 12% meer dan dezelfde periode vorig jaar. De winst zal uitkomen op EUR 100 miljoen. Dat was in de eerste helft van vorig jaar, op vergelijkbare basis, nog EUR 90 miljoen. De winstmarge is met 8,3% identiek aan vorig jaar. Fugro is doorgaans behoedzaam in de outlook voor het eerste halfjaar. Deze cijfers blijven 10% onder de verwachtingen van ABN Amro steken. De bank gaat uit van een omzet van EUR 1,2 miljard en een winst van EUR 115 miljoen. De nettoschuld steeg tot EUR 700 miljoen, een kleine tegenvaller. ABN Amro blijft koper. Het bedrijf is goed gepositioneerd om de komende jaren te profiteren van de opgevoerde investeringen van olieconcerns.