De aangekondigde verkoop heeft opdrachtgevers terughoudend gemaakt, waardoor de orderportefeuille is gedaald. Fugro verwacht dat de verkoop rond de jaarwisseling wordt afgerond. De omzetgroei komt 2% uit autonome groei, 4% van overnames en 6% van valuta effecten.

Ook goed nieuws

Het goede nieuws is volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat de koper, CGGVeritas met succes een claimemissie heeft

afgerond en dat Fugro het gehele bedrag à Eur 1,2 mrd in contanten ontvangt en geen lening hoeft af te sluiten.

Bij de verwachting voor 2012 is de winst uit de verkoop van de meerderheid van de Geoscience divisie niet inbegrepen, maar wel de Eur 10 mln winst uit de verkoop van Fugro's deelname in EMGS. Exclusief deze boekwinst daalt de winst dit jaar dus met 6% tot Eur 270 mln.

Bij de halfjaarcijfers in augustus voorspelde het concern nog een stijging van de nettowinst naar Eur 310 mln (+8%). Fugro handhaaft de verwachting dat de omzet dit jaar met 12% stijgt naar Eur 2,9 mrd. Van de omzetgroei komt 10% uit overnames en 2% uit autonome groei.

De voorzitter van de directie, A. Steenbakker, heeft in goed overleg het concern verlaten vanwege verschil van mening omtrent de toekomstige activiteiten.

Theodoor Gilissen Bankiers beschouwt de lage bezetting bij seismiek als een incidentele tegenvaller omdat de divisie dit jaar nog wordt verkocht en herhalen het koopadvies.

De aangekondigde verkoop heeft opdrachtgevers terughoudend gemaakt, waardoor de orderportefeuille is gedaald. Fugro verwacht dat de verkoop rond de jaarwisseling wordt afgerond. De omzetgroei komt 2% uit autonome groei, 4% van overnames en 6% van valuta effecten. Ook goed nieuws Het goede nieuws is volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat de koper, CGGVeritas met succes een claimemissie heeft afgerond en dat Fugro het gehele bedrag à Eur 1,2 mrd in contanten ontvangt en geen lening hoeft af te sluiten. Bij de verwachting voor 2012 is de winst uit de verkoop van de meerderheid van de Geoscience divisie niet inbegrepen, maar wel de Eur 10 mln winst uit de verkoop van Fugro's deelname in EMGS. Exclusief deze boekwinst daalt de winst dit jaar dus met 6% tot Eur 270 mln. Bij de halfjaarcijfers in augustus voorspelde het concern nog een stijging van de nettowinst naar Eur 310 mln (+8%). Fugro handhaaft de verwachting dat de omzet dit jaar met 12% stijgt naar Eur 2,9 mrd. Van de omzetgroei komt 10% uit overnames en 2% uit autonome groei. De voorzitter van de directie, A. Steenbakker, heeft in goed overleg het concern verlaten vanwege verschil van mening omtrent de toekomstige activiteiten. Theodoor Gilissen Bankiers beschouwt de lage bezetting bij seismiek als een incidentele tegenvaller omdat de divisie dit jaar nog wordt verkocht en herhalen het koopadvies.