Oftewel volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer een koerspotentieel van meer dan 50%. Het blad gaat natuurlijk in op het wat turbulente jaar 2012.

Allereerst waren er problemen rondom de verkoop van de dochter Geosience. Dit zorgde voor het weglopen van klanten waardoor er een winstwaarschuwing kwam in november.

Daar kwam bij dat topman Steenbakker vertrok door een verschil van inzicht over het te voeren beleid. Tot slot zou een klokkenluider informatie hebben dat de cijfer van het bedrijf niet klopte.

Het laatste bleek ongegrond te zijn. Maar beleggers zijn natuurlijk huiverig hiervoor, zeker met de problemen rondom Imtech in het achterhoofd.

Maar de nieuwe bestuursvoorzitter Paul van Riel lijkt langzamerhand het vertrouwen van de beleggers weer terug te krijgen. Dan moet er naar de fundamentele gegevens worden gekeken. En die zijn goed zoals blijkt uit de verhoudingsgetallen versus de concurrentie.

Daar komt bij dat Fugro zich in een groeimarkt beweegt, vooral in de opkomende economieën. Voor nieuwe toetreders hoeft het bedrijf niet bang te zijn.

Dus zal er niet al teveel druk op de marges kunnen ontstaan. Analist James Hunt van Tocqueville Inter-national wordt aangehaald en denkt dat de koers van dit bedrijf richting de € 85 kan.

Oftewel volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer een koerspotentieel van meer dan 50%. Het blad gaat natuurlijk in op het wat turbulente jaar 2012. Allereerst waren er problemen rondom de verkoop van de dochter Geosience. Dit zorgde voor het weglopen van klanten waardoor er een winstwaarschuwing kwam in november. Daar kwam bij dat topman Steenbakker vertrok door een verschil van inzicht over het te voeren beleid. Tot slot zou een klokkenluider informatie hebben dat de cijfer van het bedrijf niet klopte. Het laatste bleek ongegrond te zijn. Maar beleggers zijn natuurlijk huiverig hiervoor, zeker met de problemen rondom Imtech in het achterhoofd. Maar de nieuwe bestuursvoorzitter Paul van Riel lijkt langzamerhand het vertrouwen van de beleggers weer terug te krijgen. Dan moet er naar de fundamentele gegevens worden gekeken. En die zijn goed zoals blijkt uit de verhoudingsgetallen versus de concurrentie. Daar komt bij dat Fugro zich in een groeimarkt beweegt, vooral in de opkomende economieën. Voor nieuwe toetreders hoeft het bedrijf niet bang te zijn. Dus zal er niet al teveel druk op de marges kunnen ontstaan. Analist James Hunt van Tocqueville Inter-national wordt aangehaald en denkt dat de koers van dit bedrijf richting de € 85 kan.