Toch vallen vooral de resultaten bij de Geoscience-divisie tegen. Zo waren de verliezen bij de tak Seabed Geosolutions groter dan verwacht.

Dit was het gevolg van onderbezetting en vertragingen bij 2 grote OBC-projecten (ocean bottom cable). Verder zorgt de zwakke seismische markt voor een veel zwakkere omzet in MC (multi-clientsales).

Tenslotte werd de verbeterende trend in Subsea verstoord door 2 specifieke kwesties. Hierbij ging het om een brand in een machinekamer en een langdurige staking van 3 duikteams.

Het bedrijf zal verder €300 tot €500 miljoen afschrijven op zijn bezittingen. Fugro houdt zich naar eigen zeggen aan haar strategie van 'groei door leiderschap'. Verder liet het bedrijf de groeidoelstelling los, zijn de capex-ambities teruggebracht en zullen kostenbesparingen worden versneld.

Fugro verwacht dat de resultaten in het tweede halfjaar van 2014 sterk zullen verbeteren. Desondanks zal de EBIT-marge voor 2014 lager uitvallen dan een jaar eerder. ABN Amro is koper.

Toch vallen vooral de resultaten bij de Geoscience-divisie tegen. Zo waren de verliezen bij de tak Seabed Geosolutions groter dan verwacht. Dit was het gevolg van onderbezetting en vertragingen bij 2 grote OBC-projecten (ocean bottom cable). Verder zorgt de zwakke seismische markt voor een veel zwakkere omzet in MC (multi-clientsales). Tenslotte werd de verbeterende trend in Subsea verstoord door 2 specifieke kwesties. Hierbij ging het om een brand in een machinekamer en een langdurige staking van 3 duikteams. Het bedrijf zal verder €300 tot €500 miljoen afschrijven op zijn bezittingen. Fugro houdt zich naar eigen zeggen aan haar strategie van 'groei door leiderschap'. Verder liet het bedrijf de groeidoelstelling los, zijn de capex-ambities teruggebracht en zullen kostenbesparingen worden versneld. Fugro verwacht dat de resultaten in het tweede halfjaar van 2014 sterk zullen verbeteren. Desondanks zal de EBIT-marge voor 2014 lager uitvallen dan een jaar eerder. ABN Amro is koper.