Daarmee viel de winst hoger uit dan de EUR 282 miljoen die door het bedrijf zelf en door de markt verwacht werd.

Als echter een waslijst van eenmalige posten buiten de nettoresultaten gehouden wordt, komt de nettowinst veel dichterbij de gemiddelde verwachting uit.

Lagere prijzen en orders waarop een lage marge geboekt werd, drukten zoals verwacht de nettomarge terug van 15,8% naar 10,8%.

Toch verraste Fugro positief met een verhoging van het dividend van EUR 1,50 per aandeel naar EUR 2,00 per aandeel. Dat is inclusief een eenmalig dividend van EUR 0,50 per aandeel als gevolg van de verkoop van de Geoscience divisie.

Het bedrijf meldde verder dat de activiteiten in de eerste maanden van dit jaar zonder significante ontwikkelingen zijn begonnen.

Fugro ziet een verdere verbetering in de meest marktsegmenten, ondanks aanhoudende onzekerheden in de wereldwijde economie. Op 31 januari van dit jaar is de verkoop van Geoscience afgerond.

Sinds afgelopen 16 februari is daarnaast de Seabed Geosolutions joint venture van start gegaan.

Verder is Fugro dit jaar gestart met het kritisch doornemen van de rest van zijn activiteiten en onderzoekt het kansen in nieuwe niches en groeimogelijkheden.

De verwachting is dat, na de sterke verlaging van de winstverwachting door het management, zal blijken dat in 2012 de winst van Fugro is uitgebodemd.

Verwacht wordt een gemiddelde jaarlijkse winstgroei van 11% tot 2015. In het verleden was de koers/winstverhouding van Fugro 10 tot 16 keer de verwachte winst.

Sinds 2006 lag de gemiddelde k/w op 13. Na de recente winstwaarschuwing en de managementwijzigingen, ligt de waardering net onder het laagste punt van die bandbreedte.

De analisten van ABN Amro verwachten dat, zodra Fugro weer dubbelcijferige winstgroei zal boeken in de komende jaren, beleggers het aandeel weer zullen belonen met hogere waarderingen.

Op basis van de verwachte winst per aandeel voor 2014 (EUR 4,20) en k/w van 13, stelt ABN Amro het koersdoel op EUR 52.

Daarmee viel de winst hoger uit dan de EUR 282 miljoen die door het bedrijf zelf en door de markt verwacht werd. Als echter een waslijst van eenmalige posten buiten de nettoresultaten gehouden wordt, komt de nettowinst veel dichterbij de gemiddelde verwachting uit. Lagere prijzen en orders waarop een lage marge geboekt werd, drukten zoals verwacht de nettomarge terug van 15,8% naar 10,8%. Toch verraste Fugro positief met een verhoging van het dividend van EUR 1,50 per aandeel naar EUR 2,00 per aandeel. Dat is inclusief een eenmalig dividend van EUR 0,50 per aandeel als gevolg van de verkoop van de Geoscience divisie. Het bedrijf meldde verder dat de activiteiten in de eerste maanden van dit jaar zonder significante ontwikkelingen zijn begonnen. Fugro ziet een verdere verbetering in de meest marktsegmenten, ondanks aanhoudende onzekerheden in de wereldwijde economie. Op 31 januari van dit jaar is de verkoop van Geoscience afgerond. Sinds afgelopen 16 februari is daarnaast de Seabed Geosolutions joint venture van start gegaan. Verder is Fugro dit jaar gestart met het kritisch doornemen van de rest van zijn activiteiten en onderzoekt het kansen in nieuwe niches en groeimogelijkheden. De verwachting is dat, na de sterke verlaging van de winstverwachting door het management, zal blijken dat in 2012 de winst van Fugro is uitgebodemd. Verwacht wordt een gemiddelde jaarlijkse winstgroei van 11% tot 2015. In het verleden was de koers/winstverhouding van Fugro 10 tot 16 keer de verwachte winst. Sinds 2006 lag de gemiddelde k/w op 13. Na de recente winstwaarschuwing en de managementwijzigingen, ligt de waardering net onder het laagste punt van die bandbreedte. De analisten van ABN Amro verwachten dat, zodra Fugro weer dubbelcijferige winstgroei zal boeken in de komende jaren, beleggers het aandeel weer zullen belonen met hogere waarderingen. Op basis van de verwachte winst per aandeel voor 2014 (EUR 4,20) en k/w van 13, stelt ABN Amro het koersdoel op EUR 52.