Frédéric Liefferinckx (Leleux Associated Brokers): "Bedrijven die zich focussen op het verhogen van het rendement van landbouwoppervlakten vallen dan ook in de gunst van de beleggers. Devgen behoort zeker tot deze categorie : dankzij biotechnologisch onderzoek is de groep erin geslaagd zaden te produceren die resistent zijn tegen allerlei parasieten."

De geografische focus van Devgen ligt op India, één van de belangrijkste BRIC-landen. Maar het optimistische langetermijnverhaal heeft de afgelopen maanden een forse knauw gekregen op de Brusselse beursvloer. Lieffererinckx: "Devgen incasseerde in november de grootste klap sinds de beursgang midden 2005. De biotechnologiegroep verlaagde haar omzetprognoses en verklaarde op het einde van dit jaar nog met 20 miljoen euro aan beschikbare cash te zitten. Een grote ontgoocheling want eind augustus dacht het management nog 25 miljoen euro over te houden. Een kapitaalverhoging lijkt steeds dichterbij te komen. In de huidige omstandigheden geven we een afbouwen advies. Geïnteresseerde beleggers kunnen hun aandacht best op Monsanto of Syngenta richten."

Frédéric Liefferinckx (Leleux Associated Brokers): "Bedrijven die zich focussen op het verhogen van het rendement van landbouwoppervlakten vallen dan ook in de gunst van de beleggers. Devgen behoort zeker tot deze categorie : dankzij biotechnologisch onderzoek is de groep erin geslaagd zaden te produceren die resistent zijn tegen allerlei parasieten." De geografische focus van Devgen ligt op India, één van de belangrijkste BRIC-landen. Maar het optimistische langetermijnverhaal heeft de afgelopen maanden een forse knauw gekregen op de Brusselse beursvloer. Lieffererinckx: "Devgen incasseerde in november de grootste klap sinds de beursgang midden 2005. De biotechnologiegroep verlaagde haar omzetprognoses en verklaarde op het einde van dit jaar nog met 20 miljoen euro aan beschikbare cash te zitten. Een grote ontgoocheling want eind augustus dacht het management nog 25 miljoen euro over te houden. Een kapitaalverhoging lijkt steeds dichterbij te komen. In de huidige omstandigheden geven we een afbouwen advies. Geïnteresseerde beleggers kunnen hun aandacht best op Monsanto of Syngenta richten."