Frédéric Liefferinckx (Leleux Associated Brokers): "Op 30 juni 2010 rapporteerde de Nationale Portefeuillemaatschappij (NPM) een omzetstijging met 19% tot 6,33 miljard euro. Deze omzetgroei werd vooral mogelijk gemaakt door de gestegen olieprijzen. In feite werd de omzet vooral beïnvloed door de oliedochter Transcor. Dit jaar boekte Transcor een grote omzetgroei : 5,4 miljard euro vergeleken met 4,5 miljard euro één jaar eerder. Het courant resultaat van NPM is eveneens gestegen : een stijging met 18% aan het einde van de eerste helft van 2010 (+20% per aandeel) tot 118,4 miljoen euro tegen 100,4 miljoen euro in dezelfde periode van 2009."

De groei van het courant resultaat is hoofdzakelijk het gevolg van de stijging van de inkomsten uit de verschillende aangehouden participaties (+9% tot 111,4 miljoen euro tegen 101,8 miljoen euro één jaar eerder). Liefferinckx: "Tenslotte zijn de inkomsten uit voortgezette activiteiten met 17%. Gestegen (per verwaterd aandeel). Voor de rest van 2010 (exclusief bijzonder ongunstige ontwikkelingen) heeft het bedrijf geen plannen om zijn uitkeringsbeleid te wijzigen : dit beleid bestaat uit de uitkering aan de aandeelhouders van al de geconsolideerde winst (= gestage groei van het dividend) en de inkoop van eigen aandelen. Het aandeel is koopwaardig."

Frédéric Liefferinckx (Leleux Associated Brokers): "Op 30 juni 2010 rapporteerde de Nationale Portefeuillemaatschappij (NPM) een omzetstijging met 19% tot 6,33 miljard euro. Deze omzetgroei werd vooral mogelijk gemaakt door de gestegen olieprijzen. In feite werd de omzet vooral beïnvloed door de oliedochter Transcor. Dit jaar boekte Transcor een grote omzetgroei : 5,4 miljard euro vergeleken met 4,5 miljard euro één jaar eerder. Het courant resultaat van NPM is eveneens gestegen : een stijging met 18% aan het einde van de eerste helft van 2010 (+20% per aandeel) tot 118,4 miljoen euro tegen 100,4 miljoen euro in dezelfde periode van 2009." De groei van het courant resultaat is hoofdzakelijk het gevolg van de stijging van de inkomsten uit de verschillende aangehouden participaties (+9% tot 111,4 miljoen euro tegen 101,8 miljoen euro één jaar eerder). Liefferinckx: "Tenslotte zijn de inkomsten uit voortgezette activiteiten met 17%. Gestegen (per verwaterd aandeel). Voor de rest van 2010 (exclusief bijzonder ongunstige ontwikkelingen) heeft het bedrijf geen plannen om zijn uitkeringsbeleid te wijzigen : dit beleid bestaat uit de uitkering aan de aandeelhouders van al de geconsolideerde winst (= gestage groei van het dividend) en de inkoop van eigen aandelen. Het aandeel is koopwaardig."