Frédéric Liefferinckx (Leleux AB): "De onderliggende rentabiliteit (recurrente EBITDA) en de prestaties inzake nettowinst voldeden aan de verwachtingen van de onderneming. De nieuwe geneesmiddelen van de groep (Cimzia, Vimpat en Neupro) werden al aan meer dan 170.000 patiënten verkocht (+57%) en behaalden reeds een omzet van 289 miljoen euro gedurende de eerste negen maanden terwijl de lancering nog in tal van nieuwe landen loopt."

De omzet van het epilepsiemedicijn Keppra steeg met een ééncijferig percentage tijdens de eerste negen maanden van 2010. De verkoop van Zyrtec is lager dan vorig jaar als gevolg van de verkoop van kleinere opkomende markten aan GSK in het eerste kwartaal van 2009. Het allergiemedicijn Xyzal kende een verminderde omzet doordat er generische concurrentie op de Europese markt kwam.

Liefferinckx: "UCB kondigde vorige week aan dat het bedrijf verwacht beter te zullen presteren dan het aangekondigde vooruitzicht op totale opbrengsten van minstens drie miljard euro voor 2010, een recurrente EBITDA van ongeveer 700 miljoen euro en een kern-WPA (winst per aandeel) van 1,76 euro t.o.v. 1,74 euro in 2009."

Frédéric Liefferinckx (Leleux AB): "De onderliggende rentabiliteit (recurrente EBITDA) en de prestaties inzake nettowinst voldeden aan de verwachtingen van de onderneming. De nieuwe geneesmiddelen van de groep (Cimzia, Vimpat en Neupro) werden al aan meer dan 170.000 patiënten verkocht (+57%) en behaalden reeds een omzet van 289 miljoen euro gedurende de eerste negen maanden terwijl de lancering nog in tal van nieuwe landen loopt." De omzet van het epilepsiemedicijn Keppra steeg met een ééncijferig percentage tijdens de eerste negen maanden van 2010. De verkoop van Zyrtec is lager dan vorig jaar als gevolg van de verkoop van kleinere opkomende markten aan GSK in het eerste kwartaal van 2009. Het allergiemedicijn Xyzal kende een verminderde omzet doordat er generische concurrentie op de Europese markt kwam. Liefferinckx: "UCB kondigde vorige week aan dat het bedrijf verwacht beter te zullen presteren dan het aangekondigde vooruitzicht op totale opbrengsten van minstens drie miljard euro voor 2010, een recurrente EBITDA van ongeveer 700 miljoen euro en een kern-WPA (winst per aandeel) van 1,76 euro t.o.v. 1,74 euro in 2009."