Fréderic Liefferinckx (Leleux AB): “Target laat negatieve indruk achter”

Nadat Target gedurende jaren tot de toppers in de sector behoorde, moet de tweede grootste Amerikaanse supermarktketen zich opnieuw gaan uitvinden. De kredietcrisis van 2007 en de recessie in de VSA hebben haar klanten op verschillende vlakken getroffen.

Fréderic Liefferinckx (Leleux AB): “Target heeft veel ijzers in het vuur maar de vraag blijft wanneer dit genoeg zal zijn om de winst en de beurskoers te stimuleren. Dit kan enkele jaren duren, maar in de tussentijd zullen de kosten voor de uitvoering van de plannen tot een aantal jaren van tragere winstgroei leiden.”

De kosten in verband met de Canadese overname zullen waarschijnlijk leiden tot een uitstel van de inkoop van eigen aandelen (de groep kocht vorig jaar voor bijna 2,5 miljard dollar eigen aandelen in). Liefferinckx: “Maar Target blijft optimistisch voor

de gang van zaken in het bedrijf en dit contrasteert scherp met de meer “realistische” visie van de Amerikaanse gigant Wal-Mart. Bij ons laten de verschillende parameters een negatieve indruk achter. Daarom hebben we slechts een advies afbouwen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content