Dit tempert enigzins het enthousiasme van aandeelhouders en durfkapitalisten. De uitgebreide testprogramma's (met het risico op mislukking in de laatste testfase) dragen sterk bij aan het gebrek aan zichtbaarheid.

Frédéric Liefferinckx (Leleux AB): "De toekomst behoort toe aan de biotechbedrijven die hun risico's delen met de grote farmagroepen. Farmaceutische bedrijven zijn op zoek naar ideeën die biotechbedrijven vaak aanleveren. Sommige farmaceutische bedrijven hebben zelfs een divisie opgericht om risicokapitaal strategisch te investeren in bijvoorbeeld biotechnologische bedrijven. Op dit ogenblik is er geen winnaar in de Belgische biotechsector. Op basis van tot op heden gekende informatie wordt er geen enkele beleggingskandidaat weerhouden en kan er geen positieve aanbeveling gedaan worden. Enkel Galapagos slaagde er tot nog toe in winst te maken."

Dit tempert enigzins het enthousiasme van aandeelhouders en durfkapitalisten. De uitgebreide testprogramma's (met het risico op mislukking in de laatste testfase) dragen sterk bij aan het gebrek aan zichtbaarheid. Frédéric Liefferinckx (Leleux AB): "De toekomst behoort toe aan de biotechbedrijven die hun risico's delen met de grote farmagroepen. Farmaceutische bedrijven zijn op zoek naar ideeën die biotechbedrijven vaak aanleveren. Sommige farmaceutische bedrijven hebben zelfs een divisie opgericht om risicokapitaal strategisch te investeren in bijvoorbeeld biotechnologische bedrijven. Op dit ogenblik is er geen winnaar in de Belgische biotechsector. Op basis van tot op heden gekende informatie wordt er geen enkele beleggingskandidaat weerhouden en kan er geen positieve aanbeveling gedaan worden. Enkel Galapagos slaagde er tot nog toe in winst te maken."