Fréderic Liefferinckx: (Leleux Associated Brokers): "De prestaties per divisie zijn nogal uiteenlopend met eerst en vooral de grote sprong voorwaarts gemaakt door uitblinker Fagron (ingrediënten voor geneesmiddelen en geneesmiddelen op voorschrift, 43% van de groepsomzet). Op de tweede plaats: de IT-afdeling Corilus (7,1% van de omzet) waar de omzet met meer dan 8% steeg. Helaas zijn er ook tegenvallers : vooral in de divisie Arseus Dental (38,2% van de omzet) die een omzetdaling met 0,9% tot 41,3 miljoen € meldde."

Hetzelfde beeld voor Arseus Medical (11,5% van de omzet) waar de omzet ook met 1% terugliep (-12,2% op organische basis). Maar het is vooral Fagron dat de groep op sleeptouw neemt. Liefferinckx: "Hier zijn de gepubliceerde resultaten (ook op organische basis, zonder rekening te houden met overnames en/of desinvesteringen) uitstekend. In het tweede kwartaal is Fagron voor het eerst buiten haar Europese grenzen getreden voor de overname van het Amerikaanse Gallipot, een toonaangevende leverancier van farmaceutische grondstoffen voor apotheken in de VS. De overname (prijs : iets meer dan 1x de omzet) werpt nu al vruchten af en is waarschijnlijk maar de eerste stap die Arseus gezet heeft in haar ambitieuze rol van marktconsolidator."

Alle Europese overnamekandidaten werden reeds overgenomen (ofwel door Arseus, ofwel door concurrenten) en daarom is de Amerikaanse overname een zeer goede zet op een snelgroeiende markt. Liefferinckx: "Arseus beschikt over de nodige middelen en geniet vooral de steun van haar nieuwe aandeelhouder. Omega Pharma heeft in het najaar van 2009 haar participatie in Arseus verkocht aan EnHold dat niets anders is dan het private equity fonds van Waterland. Waterland heeft onlangs nog extra aandelen Arseus gekocht voor meer dan 1,5 miljoen €. Dit was gewoon de herinvestering van ontvangen dividenden uit Arseus. Het bewijs van vertrouwen in de groep ! Arseus rustte ook niet op haar lauweren en kocht eigen aandelen in. Er werden ongeveer 350.000 aandelen gekocht van maart tot juni tegen een gemiddelde prijs van 9.01 €. Arseus heeft verschillende troeven. Fagron zal verder groeien dankzij een verdere geografische expansie (Canada ?, Zuid-Amerika ?). Overnames staan nu op het menu in de medische divisie. In de divisie Arseus

Dental zou een grondige opkuis (operationele verbeteringen, eventuele verkoop ?) door de markt goed onthaald worden. Want de waardering van de groep is nog laag en biedt stijgingspotentieel. Dergelijke anomalie is niet gerechtvaardigd voor een

financieel gezonde groep (in volle expansie) die nog eens haar groeidoelstellingen voor 2010 bevestigd heeft."

Fréderic Liefferinckx: (Leleux Associated Brokers): "De prestaties per divisie zijn nogal uiteenlopend met eerst en vooral de grote sprong voorwaarts gemaakt door uitblinker Fagron (ingrediënten voor geneesmiddelen en geneesmiddelen op voorschrift, 43% van de groepsomzet). Op de tweede plaats: de IT-afdeling Corilus (7,1% van de omzet) waar de omzet met meer dan 8% steeg. Helaas zijn er ook tegenvallers : vooral in de divisie Arseus Dental (38,2% van de omzet) die een omzetdaling met 0,9% tot 41,3 miljoen € meldde." Hetzelfde beeld voor Arseus Medical (11,5% van de omzet) waar de omzet ook met 1% terugliep (-12,2% op organische basis). Maar het is vooral Fagron dat de groep op sleeptouw neemt. Liefferinckx: "Hier zijn de gepubliceerde resultaten (ook op organische basis, zonder rekening te houden met overnames en/of desinvesteringen) uitstekend. In het tweede kwartaal is Fagron voor het eerst buiten haar Europese grenzen getreden voor de overname van het Amerikaanse Gallipot, een toonaangevende leverancier van farmaceutische grondstoffen voor apotheken in de VS. De overname (prijs : iets meer dan 1x de omzet) werpt nu al vruchten af en is waarschijnlijk maar de eerste stap die Arseus gezet heeft in haar ambitieuze rol van marktconsolidator." Alle Europese overnamekandidaten werden reeds overgenomen (ofwel door Arseus, ofwel door concurrenten) en daarom is de Amerikaanse overname een zeer goede zet op een snelgroeiende markt. Liefferinckx: "Arseus beschikt over de nodige middelen en geniet vooral de steun van haar nieuwe aandeelhouder. Omega Pharma heeft in het najaar van 2009 haar participatie in Arseus verkocht aan EnHold dat niets anders is dan het private equity fonds van Waterland. Waterland heeft onlangs nog extra aandelen Arseus gekocht voor meer dan 1,5 miljoen €. Dit was gewoon de herinvestering van ontvangen dividenden uit Arseus. Het bewijs van vertrouwen in de groep ! Arseus rustte ook niet op haar lauweren en kocht eigen aandelen in. Er werden ongeveer 350.000 aandelen gekocht van maart tot juni tegen een gemiddelde prijs van 9.01 €. Arseus heeft verschillende troeven. Fagron zal verder groeien dankzij een verdere geografische expansie (Canada ?, Zuid-Amerika ?). Overnames staan nu op het menu in de medische divisie. In de divisie Arseus Dental zou een grondige opkuis (operationele verbeteringen, eventuele verkoop ?) door de markt goed onthaald worden. Want de waardering van de groep is nog laag en biedt stijgingspotentieel. Dergelijke anomalie is niet gerechtvaardigd voor een financieel gezonde groep (in volle expansie) die nog eens haar groeidoelstellingen voor 2010 bevestigd heeft."