Picanol realiseerde in het eerste kwartaal van 2010 een geconsolideerde omzet van 78,53 miljoen euro. Dit is een stijging van 87% in vergelijking met 41,95 miljoen euro in het erg zwakke eerste kwartaal van 2009 maar 20% lager dan het eerste kwartaal in 2008 (100,60 miljoen euro).

De divisie Weaving Machines kende een duidelijk beter eerste kwartaal, waarbij de vraag naar nieuwe Picanolweefmachines zoals verwacht op een hoog niveau bleef onder impuls van een sterk aantrekkende vraag in Azië.

Frederic Dryhoul (Picanol): "In de andere regio's is sinds kort een zeer schuchtere herneming van de vraag naar Picanolweefmachines merkbaar. Ook de divisie Industries kon in het eerste kwartaal profiteren van de geleidelijk verbeterende conjunctuur, wat zich vertaalde in een toename van de activiteiten in diverse sectoren zoals compressoren, grondverzetmachines, spoorwegmateriaal en textielmachines. We houden er rekening mee dat de stijgende vraag naar Picanolweefmachines zich ook in de volgende maanden zal doorzetten, en verwacht dat dit een positieve impact zal uitoefenen op de activiteiten van de groep in de rest van 2010. Als gevolg van het sterker gevulde orderboek voor weefmachines werft ons bedrijf in Ieper momenteel een 50-tal tijdelijke arbeiders aan om de productiepiek op te kunnen vangen."

Picanol realiseerde in het eerste kwartaal van 2010 een geconsolideerde omzet van 78,53 miljoen euro. Dit is een stijging van 87% in vergelijking met 41,95 miljoen euro in het erg zwakke eerste kwartaal van 2009 maar 20% lager dan het eerste kwartaal in 2008 (100,60 miljoen euro). De divisie Weaving Machines kende een duidelijk beter eerste kwartaal, waarbij de vraag naar nieuwe Picanolweefmachines zoals verwacht op een hoog niveau bleef onder impuls van een sterk aantrekkende vraag in Azië. Frederic Dryhoul (Picanol): "In de andere regio's is sinds kort een zeer schuchtere herneming van de vraag naar Picanolweefmachines merkbaar. Ook de divisie Industries kon in het eerste kwartaal profiteren van de geleidelijk verbeterende conjunctuur, wat zich vertaalde in een toename van de activiteiten in diverse sectoren zoals compressoren, grondverzetmachines, spoorwegmateriaal en textielmachines. We houden er rekening mee dat de stijgende vraag naar Picanolweefmachines zich ook in de volgende maanden zal doorzetten, en verwacht dat dit een positieve impact zal uitoefenen op de activiteiten van de groep in de rest van 2010. Als gevolg van het sterker gevulde orderboek voor weefmachines werft ons bedrijf in Ieper momenteel een 50-tal tijdelijke arbeiders aan om de productiepiek op te kunnen vangen."