Picanol Group realiseerde in de eerste jaarhelft van 2010 een geconsolideerde omzet van 179,7 miljoen euro, een stijging van 65% in vergelijking met 108,8 miljoen euro in de erg zwakke eerste jaarhelft van 2009.

De omzetstijging doet zich zowel voor in de divisie Weaving Machines als in de divisie Industries. Zoals verwacht en eerder aangekondigd bleef de vraag naar nieuwe Picanolweefmachines in de eerste jaarhelft van 2010 op een hoog niveau, voornamelijk onder impuls van een sterke vraag in Azië.

Ook in andere regio's trad een herneming van de vraag naar Picanolweefmachines op. Ook bij de divisie Industries was er een toename van de activiteiten in diverse sectoren.

Frederic Dryhoel (Picanol): "De markt is inderdaad veel beter dan een jaar geleden, zoals uit de cijfers kan worden afgeleid. We hebben tijdens het tweede kwartaal de sterke omzetstijging uit het eerste kwartaal kunnen doortrekken. Vergeten we ook niet de zeer ingrijpende kostenbesparingsmaatregelen die doorgevoerd werden en die vruchten hebben opgeleverd. We handhaven op basis van de halfjaarcijfers de verwachting van een omzetgroei op jaarbasis met 65%. Een winstverwachting geven we traditioneel niet, maar we moeten wel rekening houden met een stijging van de materiaalkosten."

Picanol Group realiseerde in de eerste jaarhelft van 2010 een geconsolideerde omzet van 179,7 miljoen euro, een stijging van 65% in vergelijking met 108,8 miljoen euro in de erg zwakke eerste jaarhelft van 2009. De omzetstijging doet zich zowel voor in de divisie Weaving Machines als in de divisie Industries. Zoals verwacht en eerder aangekondigd bleef de vraag naar nieuwe Picanolweefmachines in de eerste jaarhelft van 2010 op een hoog niveau, voornamelijk onder impuls van een sterke vraag in Azië. Ook in andere regio's trad een herneming van de vraag naar Picanolweefmachines op. Ook bij de divisie Industries was er een toename van de activiteiten in diverse sectoren. Frederic Dryhoel (Picanol): "De markt is inderdaad veel beter dan een jaar geleden, zoals uit de cijfers kan worden afgeleid. We hebben tijdens het tweede kwartaal de sterke omzetstijging uit het eerste kwartaal kunnen doortrekken. Vergeten we ook niet de zeer ingrijpende kostenbesparingsmaatregelen die doorgevoerd werden en die vruchten hebben opgeleverd. We handhaven op basis van de halfjaarcijfers de verwachting van een omzetgroei op jaarbasis met 65%. Een winstverwachting geven we traditioneel niet, maar we moeten wel rekening houden met een stijging van de materiaalkosten."