Fréderic Buzaré (Dexia): "Wij zouden moeten uitkijken voor nieuwe zeepbellen die tot stand kunnen komen als gevolg van een onorthodox monetair beleid. Azië heeft een mooie toekomst voor zich, maar dit thema is overgekocht op korte termijn. Europa heeft het bovendien misschien moeilijk, maar de Europese bedrijven zijn nog nooit zo sterk geweest, en de ondernemingen die wereldwijd actief zijn, blijven het erg goed doen. De megatrends die we nu al enige tijd hebben uitgestippeld, zijn niet veranderd, voornamelijk de verschuiving van de economische groei in de richting van het Oosten, de grondstoffenschaarste en het onevenwicht tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in de Europese landen."

Tegen die achtergrond geeft Buzaré de voorkeur aan de volgende beleggingsthema's: "Groeilanden: die zijn veel sterker uit de crisis gekomen en zullen het wellicht goed blijven doen. Op korte termijn raden wij echter aan om een voorzichtiger houding aan te nemen: veel zal afhangen van het monetair beleid van de VS. Grondstoffenvoorraden: de wereldwijde vraag naar ruwe olie zal in 2011 waarschijnlijk piekniveaus bereiken, nog altijd voornamelijk gestuurd door de vraag vanuit China. De groeimarkten zullen blijven zoeken naar manieren om de energiebevoorrading veilig te stellen. Groeiaandelen: zij ondergingen een significante re-rating doordat de beleggers er de voorkeur aan gaven als gevolg van een klimaat van lage groei en voor de andere aandelen de gebrekkige zichtbaarheid van de winst. Wij zijn van mening dat groeiaandelen of GARP-aandelen (Growth At a Reasonable Price) in de toekomst de trekpleisters zullen blijven. Tijdens het verloren decennium in Japan in de jaren 1990 en tijdens de Grote Depressie van de jaren 1930 deden die aandelen het vrij goed. Wij denken dat GARP-aandelen het in 2011 goed zullen blijven doen omdat zij nog altijd een beter risico-rendementsprofiel vertonen. Duurzame en zichtbare groei blijft schaars en zal daarom een premie waard zijn."

Fréderic Buzaré (Dexia): "Wij zouden moeten uitkijken voor nieuwe zeepbellen die tot stand kunnen komen als gevolg van een onorthodox monetair beleid. Azië heeft een mooie toekomst voor zich, maar dit thema is overgekocht op korte termijn. Europa heeft het bovendien misschien moeilijk, maar de Europese bedrijven zijn nog nooit zo sterk geweest, en de ondernemingen die wereldwijd actief zijn, blijven het erg goed doen. De megatrends die we nu al enige tijd hebben uitgestippeld, zijn niet veranderd, voornamelijk de verschuiving van de economische groei in de richting van het Oosten, de grondstoffenschaarste en het onevenwicht tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in de Europese landen." Tegen die achtergrond geeft Buzaré de voorkeur aan de volgende beleggingsthema's: "Groeilanden: die zijn veel sterker uit de crisis gekomen en zullen het wellicht goed blijven doen. Op korte termijn raden wij echter aan om een voorzichtiger houding aan te nemen: veel zal afhangen van het monetair beleid van de VS. Grondstoffenvoorraden: de wereldwijde vraag naar ruwe olie zal in 2011 waarschijnlijk piekniveaus bereiken, nog altijd voornamelijk gestuurd door de vraag vanuit China. De groeimarkten zullen blijven zoeken naar manieren om de energiebevoorrading veilig te stellen. Groeiaandelen: zij ondergingen een significante re-rating doordat de beleggers er de voorkeur aan gaven als gevolg van een klimaat van lage groei en voor de andere aandelen de gebrekkige zichtbaarheid van de winst. Wij zijn van mening dat groeiaandelen of GARP-aandelen (Growth At a Reasonable Price) in de toekomst de trekpleisters zullen blijven. Tijdens het verloren decennium in Japan in de jaren 1990 en tijdens de Grote Depressie van de jaren 1930 deden die aandelen het vrij goed. Wij denken dat GARP-aandelen het in 2011 goed zullen blijven doen omdat zij nog altijd een beter risico-rendementsprofiel vertonen. Duurzame en zichtbare groei blijft schaars en zal daarom een premie waard zijn."