Frédéric Buzaré (Dexia Asset Management): "Marktbewegingen kunnen worden uitvergroot door extreme marktpositioneringen. Het beleggerssentiment is erg somber en daarom zouden we op korte termijn pijnlijke verdere koersdalingen kunnen zien. Zeer sterke koersschommelingen op de markt zijn kenmerkender voor een dalende dan voor een stijgende markt."

Op korte termijn zou na de recente forse koersdalingen op de aandelenmarkt een rally kunnen ontstaan, die wordt gevoed door de verwachting dat er een globale en gecoördineerde oplossing komt voor de schuldencrisis. Dat zou alleszins de huidige hoge risicopremie wat doen dalen.

Buzaré: "Maar het zou geen oplossing brengen voor de structurele lage groei in Europa, waarin eigenlijk de echte kiemen van de crisis liggen. De aandelenmarkten worden geconfronteerd met een pijnlijke terugval van de verschillende factoren die hun waardering bepalen. Het grootste risico is het vinden van de juiste risicopremie in een wereld waarin activa worden afgebouwd. Daarnaast zijn er ook nog een aantal bijkomende risico's. Het hart van het systeem is bedreigd."

Frédéric Buzaré (Dexia Asset Management): "Marktbewegingen kunnen worden uitvergroot door extreme marktpositioneringen. Het beleggerssentiment is erg somber en daarom zouden we op korte termijn pijnlijke verdere koersdalingen kunnen zien. Zeer sterke koersschommelingen op de markt zijn kenmerkender voor een dalende dan voor een stijgende markt." Op korte termijn zou na de recente forse koersdalingen op de aandelenmarkt een rally kunnen ontstaan, die wordt gevoed door de verwachting dat er een globale en gecoördineerde oplossing komt voor de schuldencrisis. Dat zou alleszins de huidige hoge risicopremie wat doen dalen. Buzaré: "Maar het zou geen oplossing brengen voor de structurele lage groei in Europa, waarin eigenlijk de echte kiemen van de crisis liggen. De aandelenmarkten worden geconfronteerd met een pijnlijke terugval van de verschillende factoren die hun waardering bepalen. Het grootste risico is het vinden van de juiste risicopremie in een wereld waarin activa worden afgebouwd. Daarnaast zijn er ook nog een aantal bijkomende risico's. Het hart van het systeem is bedreigd."