Frédéric Buzaré (Dexia AM): "Een concurrent overnemen is de juiste keuze als de overnameprijs lager ligt dan de kosten en de inspanningen voor een kapitaalinvesteringsprogramma: misschien is het ook daarom dat we niet dadelijk een forse toename van de bedrijfsinvesteringen moeten verwachten. Kopen is immers een goed alternatief voor zelf bouwen."

Tegelijk kan alvast niet worden gezegd dat de bedrijfsinvesteringen fors stijgen. Tot nu toe waren deze uitgaven vooral bedoeld om de kapitaalbestedingen op peil te houden.

Buzaré: "Hoewel de visibiliteit lichtjes verbetert, hebben de ondernemingen een goede reden om de kloof tussen krediet en eigen vermogen te gebruiken om eigen aandelen terug te kopen of in hun fundingmix een hoger gewicht toe te kennen aan eigen vermogen. Waarom? Omdat de kosten voor bedrijfsleningen zo sterk zijn teruggevallen dat equity voor de emittenten de duurste vorm van funding is geworden. In de Verenigde Staten halen high grade obligaties nu een rendement van 4,4 %, een laagterecord, wat impliciet overeenstemt met een PE-ratio van 22,5. En last but not least staan de returns op hoogrentende obligaties voor het eerst in de geschiedenis op het punt om lager te zijn dan de rendementen op de bedrijfswinsten. Dat betekent dat de kosten voor equity funding nu worden gezien als de duurste

en de meest riskante op de markt. Er zijn heel wat liquiditeiten beschikbaar, en ze worden tegen een goedkoper tarief ter beschikking gesteld dan bij de ongunstige monetaire omstandigheden in 2008."

Frédéric Buzaré (Dexia AM): "Een concurrent overnemen is de juiste keuze als de overnameprijs lager ligt dan de kosten en de inspanningen voor een kapitaalinvesteringsprogramma: misschien is het ook daarom dat we niet dadelijk een forse toename van de bedrijfsinvesteringen moeten verwachten. Kopen is immers een goed alternatief voor zelf bouwen." Tegelijk kan alvast niet worden gezegd dat de bedrijfsinvesteringen fors stijgen. Tot nu toe waren deze uitgaven vooral bedoeld om de kapitaalbestedingen op peil te houden. Buzaré: "Hoewel de visibiliteit lichtjes verbetert, hebben de ondernemingen een goede reden om de kloof tussen krediet en eigen vermogen te gebruiken om eigen aandelen terug te kopen of in hun fundingmix een hoger gewicht toe te kennen aan eigen vermogen. Waarom? Omdat de kosten voor bedrijfsleningen zo sterk zijn teruggevallen dat equity voor de emittenten de duurste vorm van funding is geworden. In de Verenigde Staten halen high grade obligaties nu een rendement van 4,4 %, een laagterecord, wat impliciet overeenstemt met een PE-ratio van 22,5. En last but not least staan de returns op hoogrentende obligaties voor het eerst in de geschiedenis op het punt om lager te zijn dan de rendementen op de bedrijfswinsten. Dat betekent dat de kosten voor equity funding nu worden gezien als de duurste en de meest riskante op de markt. Er zijn heel wat liquiditeiten beschikbaar, en ze worden tegen een goedkoper tarief ter beschikking gesteld dan bij de ongunstige monetaire omstandigheden in 2008."