Frédéric Buzaré (Dexia AM): "Alle beleidsmakers lijken geneigd om tegelijk hun munt te devalueren, maar dat is natuurlijk onmogelijk. Los daarvan is de laatste paar maanden duidelijk aangetoond hoe belangrijk de wisselkoersen zijn om de onderlinge relatieve performances van de aandelenmarkten te bepalen."

In een omgeving met tragere groei en periodieke deflatiedreiging kunnen kleine landen met een flexibel wisselkoersbeleid wellicht beter weerstand bieden dan grote landen, omdat een goedkopere munt de binnenlandse groei en de bedrijfswinsten kan stimuleren, wat ook leidt tot betere aandelenperformances.

Buzaré: "Dat het tegenovergestelde ook waar is, zien we aan Japan: de sterke munt speelt in het land van de rijzende zon duidelijk in het nadeel van de economie en van de aandelenmarkt."

Frédéric Buzaré (Dexia AM): "Alle beleidsmakers lijken geneigd om tegelijk hun munt te devalueren, maar dat is natuurlijk onmogelijk. Los daarvan is de laatste paar maanden duidelijk aangetoond hoe belangrijk de wisselkoersen zijn om de onderlinge relatieve performances van de aandelenmarkten te bepalen." In een omgeving met tragere groei en periodieke deflatiedreiging kunnen kleine landen met een flexibel wisselkoersbeleid wellicht beter weerstand bieden dan grote landen, omdat een goedkopere munt de binnenlandse groei en de bedrijfswinsten kan stimuleren, wat ook leidt tot betere aandelenperformances. Buzaré: "Dat het tegenovergestelde ook waar is, zien we aan Japan: de sterke munt speelt in het land van de rijzende zon duidelijk in het nadeel van de economie en van de aandelenmarkt."