Het kan zelfs maanden duren alvorens ze uit hun huis worden gezet. Freddie Mac berekende dat het momenteel tot acht maanden kan duren alvorens een foreclosure volledig is doorlopen.

Dat is twee maanden langer dan voor de crisis begon. Hierbij moet echter nog rekening worden gehouden met het effect van foreclosure-gate, de nieuwe crisis die in de Amerikaanse vastgoedsector recent de kop opstak.

Inmiddels bevinden ongeveer 6,70 miljoen huizen zich in één of andere fase van foreclosure. Bijna één vastgoedtransactie op drie heeft betrekking op huizen die in een foreclosure-zaak zijn betrokken.

Het kan zelfs maanden duren alvorens ze uit hun huis worden gezet. Freddie Mac berekende dat het momenteel tot acht maanden kan duren alvorens een foreclosure volledig is doorlopen. Dat is twee maanden langer dan voor de crisis begon. Hierbij moet echter nog rekening worden gehouden met het effect van foreclosure-gate, de nieuwe crisis die in de Amerikaanse vastgoedsector recent de kop opstak. Inmiddels bevinden ongeveer 6,70 miljoen huizen zich in één of andere fase van foreclosure. Bijna één vastgoedtransactie op drie heeft betrekking op huizen die in een foreclosure-zaak zijn betrokken.