Franz Wenzel (AXA Investment Managers): "Het probleem is dat de huidige economische cyclus allesbehalve een normale is, waardoor het algemeen beeld duidelijk wordt vertroebeld. De huidige economische terugval is eerder een gevolg van het aflopen van de steunmaatregelen."

Een belangrijke factor blijven uiteraard de bedrijfsresultaten. Wenzel: "Die zijn weliswaar al naar beneden aangepast, maar blijven mijn inziens te optimistisch.De beleggers gaan in de komende maanden met meer onzekerheden moeten leren leven als de analisten hun winstprognoses naar beneden gaan blijven aanpassen. Mijn inziens is al een groot deel onzekerheid in de beurskoersen ingecalculeerd, maar het blijft toch opletten geblazen. De waarderingen zijn weliswaar niet zo hoog, maar voorlopig handhaaf ik toch een neutraal advies voor aandelen."

Franz Wenzel (AXA Investment Managers): "Het probleem is dat de huidige economische cyclus allesbehalve een normale is, waardoor het algemeen beeld duidelijk wordt vertroebeld. De huidige economische terugval is eerder een gevolg van het aflopen van de steunmaatregelen." Een belangrijke factor blijven uiteraard de bedrijfsresultaten. Wenzel: "Die zijn weliswaar al naar beneden aangepast, maar blijven mijn inziens te optimistisch.De beleggers gaan in de komende maanden met meer onzekerheden moeten leren leven als de analisten hun winstprognoses naar beneden gaan blijven aanpassen. Mijn inziens is al een groot deel onzekerheid in de beurskoersen ingecalculeerd, maar het blijft toch opletten geblazen. De waarderingen zijn weliswaar niet zo hoog, maar voorlopig handhaaf ik toch een neutraal advies voor aandelen."