Franz Wenzel (AXA Investment Managers): 'Inflatie is wel degelijk een probleem geworden, zoals ook bleek op de recente vergadering van het Internationaal Monetair Fonds. Daar werd de alarmbel geluid, met de opmerking dat ook de geïndustrialiseerde landen nu op hun hoede moeten zijn.'

Blijkbaar is inflatie nu toch uitgegroeid tot de economische vijand nummer één. Wenzel: "Inflatie is niet goed voor vastrentende beleggingen, maar voor aandelen ligt dat toch even anders. De standpunten verschillen hier echter. Volgens de optimisten bieden aandelen een natuurlijke bescherming tegen inflatie, want de bedrijfsresultaten profiteren van een stijgende inflatie. Anderzijds stijgen de kapitaalkosten voor de bedrijven, terwijl de beleggers vanwege de economische onzekerheid een hogere risicopremie kunnen gaan vragen."

Franz Wenzel (AXA Investment Managers): 'Inflatie is wel degelijk een probleem geworden, zoals ook bleek op de recente vergadering van het Internationaal Monetair Fonds. Daar werd de alarmbel geluid, met de opmerking dat ook de geïndustrialiseerde landen nu op hun hoede moeten zijn.' Blijkbaar is inflatie nu toch uitgegroeid tot de economische vijand nummer één. Wenzel: "Inflatie is niet goed voor vastrentende beleggingen, maar voor aandelen ligt dat toch even anders. De standpunten verschillen hier echter. Volgens de optimisten bieden aandelen een natuurlijke bescherming tegen inflatie, want de bedrijfsresultaten profiteren van een stijgende inflatie. Anderzijds stijgen de kapitaalkosten voor de bedrijven, terwijl de beleggers vanwege de economische onzekerheid een hogere risicopremie kunnen gaan vragen."